Fotbal: Franz Beckenbauer a fost înmormântat vineri (presă)

Sursă foto: bayern.de

Franz Beckenbauer, legendă a fotbalului care a murit duminică la vârsta de 78 de ani, a fost înmormântat vineri într-un cadru restrâns, într-un cimitir din sudul oraşului Munchen, potrivit presei germane, citată de AFP.

În cimitirul Perlacher Forst, la doi kilometri de strada în care a copilărit, Franz Beckenbauer, supranumit „Kaiserul”, a fost înmormântat în cavoul familiei sale şi lângă mormântul fiului său Stephan, care a murit din cauza unei tumori pe creier la vârsta de 46 de ani în 2015, a relatat cotidianul Bild.

Sicriul acoperit cu flori a fost însoţit de un mic grup de apropiaţi, în cimitirul înzăpezit, potrivit fotografiilor publicate în presă.

De câţiva ani, legenda fotbalului german se retrăsese la Salzburg, un oraş austriac învecinat cu Bavaria sa natală. Obosit de boală, el şi-a redus treptat apariţiile publice. Moartea fiului său Stephan l-a afectat foarte mult.

Campion mondial ca jucător în 1974 şi ca selecţioner în 1990, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Bayern Munchen în 1974, 1975 şi 1976, Beckenbauer a cucerit totul ca jucător şi antrenor, înainte de a avea succes în ipostaza de conducător, mai întâi la Bayern, apoi obţinând pentru Germania organizarea Cupei Mondiale din 2006.

Un omagiu îi va fi adus peste o săptămână, vineri, 19 ianuarie, de la ora locală 15:00, la Allianz Arena, stadionul la a cărui construire el a contribuit la începutul anilor 2000. Pe atunci preşedinte al lui Bayern, el a pledat pentru ridicarea unei noi arene pentru „Rekordmeister”.

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a anunţat prezenţa la ceremonia de pe 19 ianuarie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL