Lazio, Atletico, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Lazio Roma, Atletico Madrid, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după victoriile obţinute, marţi seara, în penultima etapă a grupelor. Se cunosc zece echipe care şi-au asigurat biletele pentru optimi, celelalte şase fiind Bayern Munchen, Real Madrid, Real Sociedad, Inter Milano, Manchester City, campioana en titre, şi RB Leipzig.

Victoria reuşită de Atletico Madrid, 3-1 cu Feyenoord la Rotterdam, a calificat-o în optimi şi pe Lazio, care se impusese cu 2-0 mai devreme, în duelul cu Lazio.

Succesul echipei antrenate de Diego Simeone s-a conturat după două autogoluri, semnate de Lutsharel Geertruida şi Santiago Gimenez, la care s-a adăugat reuşita lui Mario Hermoso. Golul de onoare al campioanei Olandei a fost marcat de Mats Wieffer.

În cel mai spectaculos meci al serii, chiar dacă fără miză, Manchester City a învins-o pe RB Leipzig cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Belgianul Lois Openda a reuşit o dublă pentru oaspeţi (13, 33), dar echipa antrenată de Pep Guardiola a revenit prin golurile înscrise de Erling Haaland (54), Phil Foden (70) şi Julian Alvarez (87).

Borussia Dortmund a obţinut biletul pentru optimi după 3-1 cu AC Milan pe San Siro. ”Rossoneri” au început cu stângul, ratând un penalty prin Olivier Giroud (6), după care oaspeţii au marcat cu şansă din punctul cu var, prin Marco Reus (10). Samuel Chukwueze (37) a egalat, dar Borussia s-a impus după pauză, prin golurile înscrise de Jamie Bynoe-Gittens (59) şi Karim Adeyemi (69), jucător cu mamă româncă.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: