Fotbal: Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, în afara listei celor 30 de jucători nominalizaţi pentru Balonul de Aur

Sursa foto: Pexels

Superstarurile Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo nu figurează pe lista celor 30 de jucători nominalizaţi pentru Balonul de Aur, prestigiosul trofeu acordat anual de revista France Football celui mai bun fotbalist al planetei.

Argentinianul Messi (37 ani) a cucerit de opt ori în cariera sa Balonul de Aur, un record, în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo (39 ani) a primit la rândul său de cinci ori acest trofeu. Cei doi nu mai evoluează în prezent în fotbalul european, Messi fiind sub contract cu echipa Inter Miami din Major League Soccer (MLS), în timp ce Ronaldo îşi continuă cariera în Arabia Saudită, la Al-Nassr.

Pe lista dată publicităţii miercuri seara apar, în schimb, noile vedete ale fotbalului mondial, precum englezul Jude Bellingham, francezul Kylian Mbappe şi brazilianul Vinicius Junior, toţi de la Real Madrid, spaniolul Lamine Yamal, noua senzaţie a echipei FC Barcelona şi a naţionalei Spaniei, campioana europeană en titre, sau norvegianul Erling Haaland, atacantul echipei Manchester City, campioana en titre a Angliei.

Real Madrid, câştigătoarea ultimei ediţii a Ligii Campionilor, are cei mai mulţi jucători pe această listă (7), printre aceştia numărându-se şi germanul Tony Kroos, care s-a retras din activitate după EURO 2024.

Iată lista jucătorilor nominalizaţi pentru Balonul de Aur 2024:

Jude Bellingham (Anglia/Real Madrid)
Phil Foden (Anglia/Manchester City)
Ruben Dias (Portugalia/Manchester City)
Federico Valverde (Uruguay/Real Madrid)
Emiliano Martinez (Argentina/Aston VIlla)
Erling Haaland (Norvegia/Manchester City)
Nicolas Williams (Spania/Athletic Bilbao)
Granit Xhaka (Elveţia/Bayer Leverkusen)
Artem Dovbik (Ucraina/AS Roma)
Toni Kroos (Germania/Real Madrid)
Vinicius Jr (Brazilia/Real Madrid)

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: