Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, miercuri noaptea, la întoarcerea echipei naţionale a României de la EURO 2024, că în maximum o săptămână va comunica dacă selecţionerul Edward Iordănescu, al cărui contract s-a încheiat, va continua sau nu la conducerea primei reprezentative.
„Am fost primul susţinător al lui Edi Iordănescu atunci când poate foarte mulţi suporteri sau formatori de opinie şi-ar fi dorit ca el să plece. Dar am spus-o atunci, o spun şi acum: Edi a fost unul dintre elementele esenţiale în această calificare. El a contribuit la această etapă extrem de importantă prin care echipa naţională a trecut. Şi chiar dacă la finalul anului 2022 eram într-un context sportiv total nefavorabil, se vedeau deja premisele că naţionala va arăta mult mai bine. N-am ştiut atunci că ne vom califica, dar am sperat. De aceea şi azi noi ca Federaţie suntem în asentimentul suporterilor şi vrem să continuăm cu Edi Iordănescu. Noi suntem încrezători că în maximum o săptămână vom putea să comunicăm viitorul lui Edi Iordănescu la echipa naţională”, a spus Burleanu la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia.
Preşedintele a afirmat că pe timpul turneului final nu a discutat cu Iordănescu despre prelungirea contractului şi a precizat că planul B al FRF pentru postul de selecţioner este tot Edward Iordănescu.
„Selecţionerul şi-a dorit foarte mult ca pe durata EURO 2024 să nu mai discutăm despre acest subiect (n.r. – prelungirea contractului). Iar noi am respectat acest lucru pentru că ajunşi în Germania obiectivul selecţionerului, al nostru, al tuturor, era cu totul altul. Aşa că suntem încrezători că în maximum o săptămână o să putem comunica viitorul lui Edi Iordănescu la naţională. Planul B pentru postul de selecţioner este tot Edi Iordănescu”, a subliniat Burleanu.
Contractul selecţionerului echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, cu Federaţia Română de Fotbal este scadent la finalul Campionatului European din Germania.
Preşedintele FRF a menţionat că jucătorii echipei naţionale s-au autodepăşit la EURO 2024 şi au devenit o sursă de inspiraţie pentru noile generaţii.
„Cu siguranţă suntem obosiţi, dar în acelaşi timp suntem foarte bucuroşi pentru că ne-am îndeplinit obiectivul, şi anume ca prin acest EURO să putem să construim cea mai bună generaţie din ultimii 20 de ani. Şi am reuşit. Nu a fost deloc uşor, dar am reuşit să o facem. Dincolo de performanţa sportivă, un alt aspect important este faptul că am reuşit să îi facem mândri pe români de ţara lor şi de echipa naţională. Iar acest lucru rămâne drept cea mai importantă moştenire a acestui turneu final. ‘Generaţia de suflet’ are misiunea de a însufleţi toate generaţiile următoare, care la rândul lor au acest obiectiv de a depăşi ‘Generaţia de suflet’. Şi cred că având această misiune în minte jucătorii noştri s-au autodepăşit, devenind o sursă de inspiraţie pentru noile generaţii”, a spus preşedintele.
„Ceea ce am simţit în Germania, dar şi ceea ce am văzut acasă este de nedescris. Românii au fost în cel mai mare număr la turneul final după localnici… ca să îi numim astfel pe germani şi pe turci. Românii au fost cei mai numeroşi. Miile de oameni care au fost în stradă confirmă starea de spirit de acum”, a adăugat Burleanu.
Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.
Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel, în faţa unei echipe care a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.
Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru ”portocala mecanică”. Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.
În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva Turciei.
România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News