Skip to content
Sport

Fotbalul european merge încă patru ani pe mâna slovenului Ceferin

Slovenul Aleksander Ceferin şi-a asigurat un nou mandat la preşedinţia UEFA, fiind singurul candidat la alegerile care vor avea loc în februarie 2019, a anunţat, joi, forul continental.

La Congresul UEFA de la Roma, din 7 februarie 2019, vor mai fi aleşi un vicepreşedinte al FIFA (candidat Csányi Sandor din Ungaria), un vicepreşedinte FIFA din partea federaţiilor britanice (candidaţi Clarke Greg din Anglia şi Martin David din Irlanda de Nord), un membru al Comitetului Executiv al FIFA, cu un mandat de patru ani (candidat Grindel Reinhard din Germanyia, şi alţi doi membri cu un mandat de doi ani (Gomes Fernando din Portugalia şi Koumas Georgios din Cipru), scrie News.ro.

De asemenea, vor fi aleşi opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA, data limită pentru depunearea candidaturilor fiind 7 decembrie.

Aleksander Ceferin, în vârstă de 51 de ani, fost preşedinte al Federaţiei Slovene de Fotbal, a fost ales în septembrie 2016 la conducerea UEFA, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, după ce francezului Michel Platini a demisionat în urma scandalului de corupţie de la FIFA.

Viitorul mandat al lui Ceferin la preşedinţia FIFA va fi de patru ani (2019-2023).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *