Skip to content
Alba Știri locale

FOTO Alba Iulia: Imaginile tristeții în Cetate – pustiu de 1 Decembrie pentru prima oară de la Unire

Facebook/Cetatea Alba Iulia

Orașul Alba Iulia, sub carantină din cauza pandemiei de covid, a fost pentru prima oară tăcut de 1 Decembrie, transmite publicația locală Alba24.ro. La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie, potrivit alba24.ro.

La orele dimineții, sub frigul pătrunzător, doar câțiva muncitori înghețați erau în centrul orașului și măturau zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei.

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Reamintim că autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID. Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *