Skip to content
Politică

FOTO Ambasadoarea Franţei, în vizită la Buzău / Laurence Auer, însoţită de tatăl său şi mai mulţi oficiali, a vizitat firme cu capital francez, între care o fabrică de bere artizanală

news.ro

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, a vizitat, miercuri, mai multe firme din judeţul Buzău care au acţionari cetăţeni fancezi. Laurence Auer, însoţită de tatăl său şi mai mulţi oficiali francezi, a v izitat o o fabrică de bere artizanală, fondată de un francez care s-a îndrăgostit de România.

Prima oprire a ambasadoarei Franţei la Bucureşti a fost la fabrica Soufflet Malţ România, investiţie cu capital francez care asigura 60 la sută din malţul necesar producţiei de bere blondă din România, potrivit news.ro.

Ulterior oficialul francez a vizitat fabrica de bere artizanală One Beer Later din municipiul Buzău, domeniile Franco-Române de la Shăteni şi Cramele Serve din localitatea Ceptura.

”Este prima mea vizită în sectorul agricol din zonă şi este un sector foarte important în relaţiile franco-române. Firmele care le vizităm sunt de foarte mult timp în zonă (…) Sunt firme care aduc valoare adăugată din Franţa în agricultura din România. Microbraseria pe care o vizităm aici este una care foloseşte exclusiv malţ din România, deci este o trasabilitate mai mare, se limitează transporturilor şi este un produs special. Sunt oameni care au decis să facă investiţii pe termen lung si care chiar s-au mutat aici şi trăiesc cu multă iubire pentru această ţară”, a declarat Laurence Auer.

La rândul său, Francois Xavier D’Hollander afirmă că s-a îndrăgostit de România lucrând ca director în cadrul Soufflet Malţ România, iar după încheierea mandatului a decis să investească într-o fabrică de bere artizanală la Buzău.

”Am venit în 2007 în vacanţă, apoi am lucrat pentru Soufflet, şi aşa m-am îndrăgostit de România  şi am rămas aici, având şi această pasiune, fiind berar, am deschis această fabrică de bere artizanală cu care încercăm să ne facem loc pe piaţă”, a declarat Francois D’Hollander fondatorul One Beer Later.

Berea produsă în minifabrica de la Buzău ajunge în mare parte pe piaţa din Bucureşti, acolo unde patronii de restaurante sau localuri au înţeles că berea produsă artizanal este neaditivată şi mult mai bună decât cea produsă industrial.

Cu toate acestea producătorii berii de la Buzău recunosc că cea mai mare parte a românilor sunt obişnuiţi cu berea produsă industrial, care este mult mai prezentă pe rafturile magazinelor si beneficiază de o promovare pe măsură.

”Împreună cu Francois D’Hollander facem această bere la Buzău, cu apa de la Buzău, cu malţul de la Soufflet, suntem de trei ani pe piaţă, iar majoritatea clienţilor noştri sunt din Bucureşti, deşi încercăm să introducem această bere care este de calitate mai bună decât ceea ce se face industrial şi în provincie. Este o bere în care nu se foloseşte niciun fel de produs chimic, mai ales în aceste vremuri în care toată lumea încearcă să meargă pe bio. Este o bere cu o paletă întreagă de genuri, avem o bere mai selectă care o ţinem la maturat 9 luni în butoaie de lemn care capătă astfel o aromă specială ceea ce este diferită de ce se produce industrial”, a declarat Robert Stan, asociat la One Beer Later.

Vizita Ambasadoarei Franţei în România, care a fost însoţită de tatăl său şi de alţi oficiali francezi, a continuat la cramele Serve, înfiinţate în anul 1994 de contele Guy de Poix, care a creat un produs de înaltă calitate, apoi la domeniile Franco-Rromâne, care este prima exploataţie de viţă de vie ecologică din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *