Skip to content
Politică

FOTO Ana-Maria Vătămanu, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, distincţie din partea Departamentului de Stat al SUA

News.ro

Reprezentanţii Departamentului de Stat al SUA i-au înmânat miercuri Anei-Maria Vătămanu, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, distincţia pentru „contribuţia extraordinară” la succesul organizării Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră, potrivit news.ro.

La acest eveniment, organizat de Comisia Helsinki şi găzduit de Constanţa în data de 1 iulie 2022, au participat membri ai Congresului SUA, oficiali guvernamentali de rang înalt din regiune, parteneri internaţionali, precum şi înalţi oficiali ai României.

Distincţia oferită este „în semn de recunoaştere a contribuţiei dumneavoastră logistice extraordinare la succesul Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră – Dialog la Masa Rotundă, găzduit de Comisia privind Securitatea şi Cooperarea în Europa, primul dialog multilateral organizat vreodată între aliaţii şi partenerii regionali cheie privind securitatea la Marea Neagră, ce a avut loc la Muzeul de Artă din Constanţa, la data de 1 iulie 2022”, aşa cum se arată în diploma înmânată preşedintelui ADDJC.

Evenimentul strategic organizat în vară la Constanţa a fost premergător Reuniunii Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting), care a avut loc la Bucureşti, la finalul lunii noiembrie, şi la care au participat miniştri de externe ai statelor membre NATO.

„Este o distincţie care mă onorează şi pe care o consider un gest suprem de apreciere din partea Depatamentului de Stat al SUA. La nivelul Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, suntem foarte bucuroşi că am contribuit la organizarea, în vară, a Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră, eveniment pe care l-am tratat cu extrem de multă responsabilitate. Profit de această ocazie pentru a asigura autorităţile americane şi poporul american că vor găsi în noi, la Constanţa, atât un camarad de suflet, cât şi un partener de încredere pe termen lung”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, după primirea vizitei, în cursul zilei de miercuri, la sediul ADDJC, a delegaţiei Departamentului de Stat al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *