FOTO ANAF scoate pentru a doua oară la licitație un avion al lui Ovidiu Tender. Care este prețul de pornire

Aeronava scoasă la vânzare de ANAF/Facebook
Aeronava scoasă la vânzare de ANAF/Facebook

ANAF scoate din nou la licitație o aeronavă de pasageri care au aparținut companiei Tender SA, controlată de omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender.

Aeronavele de pasageri McDonnel Douglas au fost achiziționate de Tender, în urmă cu mai bine de 15 ani, pentru compania TEN Airways, pentru adevarul.

Serviciul executări silite cazuri speciale București organizează în data de 20.06.2023, ora 14:00, la sediul din București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, cam. 202, licitația pentru valorificarea următorului bun mobil: – aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricație 49119, nr. înmatriculare. YR-OTN, preț de pornire 374.587 lei (exclusiv TVA).”, anunță Agenția Națională de Administrare Fscală (ANAF).

Ofertele pot fi depuse până la 19 iunie, iar cumpărătorul va suporta costurile de manevră, precum și alte costuri de depozitare și preluare a bunurilor.

Documentele necesare pentru participarea la licitație aici.

Familia de avioane McDonnel Douglas 80 (MD-80) a fost lansată în 1979, iar cele cinci modele disponibile puteau transporta între 155 și 175 de pasageri.

Aeronava a mai fost scoasă la licitație de ANAF și în luna februarie, împreună cu alte șase aeronave de pasageri care au aparținut companiei Tender SA.

Compania TEN Airways, care s-a numit apoi Fly România, a luat locul celor de la CarpatAir pe Aeroportul Timișoara, în aprilie 2014, operând zboruri regulate către destinaţiile Bucureşti şi Verona.

În luna iunie 2015, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare, fiind găsit, alături de Marian Iancu, vinovat că au preluat ilegal compania Rafo-Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei. Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019, din Penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom, în urma unei hotărâri a Judecătoriei Târgu Jiu. Avioanele omului de afaceri au fost puse sub sechestru pentru recuperarea unei părţi din prejudiciul total.

Aeronava scoasă la vânzare de ANAF/Facebook
Aeronava scoasă la vânzare de ANAF/Facebook

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: