Skip to content
Europa

FOTO Austria, în prima zi de lockdown: străzi pustii şi târguri de Crăciun închise

alephnews.ro

Austria a intrat luni, 22 noiembrie, în lockdown pentru trei săptămâni. Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Străzile sunt pustii, terasele sunt goale, iar târgurile de Crăciun sunt închise. Cu o lună înainte de sărbători, oraşul Viena şi-a pierdut strălucirea, potrivit adevarul.

Oamenii pot părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărături de strictă necesitate şi pentru activităţi sportive în spaţii deschise.

Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Cu toate acestea, şcolile au rămas deschise, iar părinţii au oportunitatea de a decide dacă ăşi lasă copiii la cursuri fizice sau preferă să rămână în online.

Carantina se va încheia diferit pentru persoane. Cele vaccinate şi cele trecute prin boală vor putea ieşi din nou la plimbare pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2. Cu toate acestea, ţara se confruntă cu un nou val puternic de infecţii, scrie Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *