Skip to content
Societate

FOTO Avertisment RO Vaccinare: Pe internet circulă un fake news despre cum „armata infectează poporul cu mașini speciale”

en.idi.org.il

RO VACCINARE transmite într-un mesaj pe Facebook faptul că a apărut o informaţie falsă, o nouă bazaconie cu peste 110 mii de distribuiri „în care armata infectează poporul cu mașini speciale”.

„O nouă bazaconie cu peste 110 mii de distribuiri: Armata infectează poporul cu mașini speciale! FALS! 

Un clip publicat de o persoană care promovează constant informații false a fost preluat de peste 110 mii de utilizatori. În clip sunt prezentate mai multe mașini militare care degajă un fum pentru mascarea terenului.

Mașinile din clip sunt autospeciale de fumizare folosite pentru mascarea cu aerosoli a câmpului de luptă. 

Îi rugăm pe colegii de la Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro să ne ajute cu mai multe informații despre aceste mașini. 

Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: [email protected], este mesajul apărut marţi pe RO Vaccinare, pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *