Skip to content
Bihor Știri locale

FOTO Bihor: Tren în flăcări la Oradea. 100 de călători au fost salvaţi datorită mecanicului locomotivei care s-a ales cu arsuri de gradul II la picioare

Antena3

Caz incredibil în România! Un mecanic de locomotiva a stat cu picioarele arse de focul din tren pentru a salva călătorii și a-i duce cât mai aproape de intervenția pompierilor. Trenul se deplasa pe ruta Oradea-Valea lui Mihai când a izbucnit un incendiu la bord, potrivit antena3.

În ciuda faptului că a sesizat focul, mecanicul locomotivei, un bărbat de 33 de ani a continuat traseul pentru a putea opri trenul într-un loc sigur, în care pompierii să poată interveni cât mai rapid, dar și mai ușor.

Astfel, a parcurs câteva sute de metri în ciuda temperaturii ridicate ce era degajată de flăcările de la motor și a oprit trenul la punctul de trecere peste calea ferată. Gestul lui a avut și un preț.

Mecanicul locomotivei a ajuns la spital cu arsuri destul de serioase la nivelul picioarelor. Mai mult, pompierii i-au mulțumit pentru eroism și pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Locomotiva avea atașate două vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători, care, din fericire, nu au fost răniți și s-au autoevacuat.

În urma incendiului, locomotiva a ars în proporție de 70 %. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui conductor electric defect la compartimentul motor al locomotivei.

Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la incendiul care s-a produs la trenul R 6811, în data de 19 iulie 2022, pentru o corectă informare, CFR Călători face următoarele precizări:

În data de 19 iulie 2022, în apropierea localităţii Tămăşeu, s-a produs defectarea locomotivei trenului R 6811 care circulă pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, dezvoltându-se un început de incendiu.

În conformitate cu procedurile în vigoare a fost avizat serviciul 112. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol.

Călătorii care se aflau în tren (aproximativ 100 de persoane) au coborât şi au fost preluaţi de garnitura trenului IR 1533. În urma incidentului, mecanicul trenului R 6811 a fost internat în spital.

Starea salariatului nostru este bună, fiind încă menţinut sub supraveghere medicală pentru prevenirea oricăror posibile infecţii.

Din primele verificări efectuate la nivelul CFR Călători, o cauză de natură electrică este puțin probabilă ca generatoare a incendiului, concluziile finale urmând a fi furnizate după terminarea cercetărilor de către organismul legal de cercetare – Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER). CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”, transmite CFR Călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *