Skip to content
Externe

FOTO Boris Johnson, cu paharul în mână la o petrecere din timpul lockdownului. Imaginile care contrazic afirmațiile premierului

twitter

Fotografii obținute de ITV News aruncă noi îndoieli cu privire la afirmațiile prim-ministrului britanic Boris Johnson potrivit cărora nu era conștient de încălcarea regulilor în Downing Street în timpul pandemiei.

Imaginile îl arată pe prim-ministru ridicând un pahar la o petrecere pe 13 noiembrie 2020, cu sticle de alcool și mâncare, pe masă, în fața lui.

Boris Johnson partygate

Fotografiile au fost făcute la o adunare în onoarea directorului de comunicații de pe atunci din Downing Street, Lee Cain, cu opt persoane fotografiate stând foarte apropiat.

Boris Johnson cu paharul in mana in timpul lockdownului

 

Potrivit ITV News, au mai fost și alți participanți la petrecere, pe care o sursă a numit-o „Fizzgate”, în ciuda regulilor de la acea vreme care permiteau doar două persoane din gospodării diferite să se amestece în spații interioare.

În mai multe dintre fotografii, Boris Johnson pare să țină un discurs și să închine un toast, cu o jumătate de pahar de vin spumant în mână.

Pe un scaun stă cutia lui roșie, iar pe masa de lângă el sunt două sticle de șampanie, patru sticle de vin și o jumătate de sticlă de gin.

Cea mai recentă dezvăluire ridică întrebări suplimentare cu privire la motivul pentru care Poliția Metropolitană nu l-a amendat pe prim-ministru pentru participarea la petrecere, în timp ce alte persoane prezente au fost pedepsite.

Dar, de asemenea, pune la îndoială afirmațiile repetate ale lui Boris Johnson făcute în Camera Comunelor și în alte locuri, conform cărora toate regulile au fost respectate în Downing Street și el nu cunoștea că cineva ar fi încălcat legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *