Skip to content
Externe

FOTO Cel mai mare incendiu forestier din istoria Ciprului, soldat cu morți și zone evacuate, ar fi fost provocat. Un bărbat a fost arestat

AGERPRES

Patru oameni au murit și 10 localități au fost evacuate din cauza celui mai mare incendiu de vegetație din istoria Ciprului. Din primele informații, incendiul nu ar fi avut cauze naturale, un bărbat de 67 de ani fiind arestat ca având legătură cu izbucnirea lui.

Cei patru oameni care au murit erau toți cetățeni egipteni, angajați ai unei sere. Au încercat să scape de foc cu o dubă, dar nu au mai reușit. Vehiculul a fost găsit răsturnat și complet ars.

„Este cel mai grav incendiu forestier din istoria Ciprului”, a declarat directorul Departamentului Pădurilor Charalambos Alexandrou pentru televiziunea locală.

Președintele Nicos Anastasiades a descris incendiul drept „o tragedie”. Într-un mesaj pe Twitter el a spus că a fost „cel mai grav incendiu din 1974” și a promis că guvernul va oferi ajutor imediat victimelor și familiilor acestora.

În ajutorul Ciprului au venit deja Marea Britanie, Grecia, Italia și Israel, care au trimis pompieri și avioane specializate. Totodată, Uniunea Europeană a activat mecanismul de ajutorare în caz de dezastru.

Din primele informații, incendiul nu a pornit din cauza naturale. Un bărbat de 67 de ani a fost reținut pentru opt zile.

În Cipru nu a mai plouat aproape deloc din aprilie, iar temperaturile au urcat până la 40 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *