Skip to content
Externe

FOTO Charlie Hebdo pune paie pe focul dintre Turcia și Franța. Caricatură cu președintele Erdogan, pe prima pagină a publicaţiei

Facebook
" "

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan apare pe prima pagină a revistei de satiră Charlie Hebdo, ca răspuns după ce acesta l-a criticat aspru pe Emmanuel Macron pentru că a luat apărarea caricaturilor cu profetul Mahomed.

O caricatură cu președintele Erdogan, pe prima pagină la Charlie Hebdo

" "
" "

Recep Tayyip Erdogan a denunţat luna aceasta sprijinul preşedintelui francez pentru libertatea satirei. Acum, președintele turc apare pe prima pagină a celui mai nou număr al ziarului satiric.

Aşezat într-un fotoliu, în lenjerie intimă şi o cutie în mână, preşedintele turc este arătat ridicând tunica unei femei cu capul acoperit cu un văl. „Ouuuh! Profetul!”, spune Recep Tayyip Erdogan. „În privat, este foarte amuzant”, titrează caricatura din Charlie Hebdo.

Condamnăm efortul, total dispreţuitor, al acestei publicaţii, de a promova rasismul cultural şi ura”, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc.

„Sunteţi ticăloşi”, a reacționat și ministrul adjunct al Culturii din Turcia.

La sfârșitul săptămânii trecute, Erdogan a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că „are nevoie de un tratament psihiatric”, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului, scrie b1.ro.

Care este problema acestui Macron cu musulmanii şi islamul? Macron are nevoie de un tratament psihiatric. Ce altceva i se poate spune unui şef de stat care nu întelege libertatea credinţei şi se comportă astfel cu cetăţenii săi?!”, a declarat președintele Turciei, afirmând că Macron „și-a pierdut calea”.

Amintim, la jumătatea lunii octombrie, un profesor de istorie de la o școală din școala din Conflans-Sainte-Honorine, localitate aflată lângă Paris, a fost decapitat după ce le prezentase elevilor săi benzi desenate cu Profetul Mahomed, în cadrul unui curs despre libertatea de expresie. Într-un discurs susținut la o ceremonie de omagiere a dascălului, președintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre „separatismul islamist” și a apărat libertatea de exprimare, dar declarațiile sale au stârnit furie în lumea musulmană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *