Skip to content
Politică

FOTO Cine este omul care scrie mesajele USR-iștilor. „Declarație de război” pentru liberalul Florin Roman

INQUAM_Photos_George_Calin

PS News a intrat în posesia unei alte discuții de pe grupul echipei Dan Barna, în care se discută o eventuală ripostă a USR-iștilor la atacurile lansate public de liberalul Florin Roman. Europarlamentarul USR Cristian Ghinea îi sugera la acea vreme  lui Beniamin Todosiu, președinte USR Alba, un răspuns în războiul pe care acesta îl purta de ceva timp cu liberalul Florin Roman. De fapt, putem observa că europarlamentarul Cristian Ghinea este cel care le scrie textele „de război” USR-iștilor.

Amintim că deputatul PNL de Alba, Florin Roman, l-a dat în judecată anul trceut pe președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, pentru un comunicat de presă, realizat de partidul pe care acesta îl conduce, din care reiese că Roman și-ar fi ajutat un apropiat din PNL Alba să obțină contracte pe bani publici.

Florin Roman cerea în instanță daune de 50.000 de lei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, în data de 23 septembrie.

”Războiul” dintre Florin Roman și Beniamin Todosiu a început la sfârșitul lunii iulie, când președintele USR Alba a trimis un comunicat de presă, publicat contra cost în ziarele online din Alba. Comunicatul respectiv era de fapt o anchetă a jurnalistei din Tulcea, Aida Zaharia, ”prin care se arăta cum apropiații lui Florin Roman beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici”.

De fapt, în luna iulie, Roman l-a acuzat pe Dan Barna că ar fi încasat peste 600.000 de euro din contracte cu Guvernul PSD, iar USR Alba a simțit nevoia să îi ia apărarea lui Barna printr-o serie de acuzații la adresa lui Roman cu același subiect: contracte din bani publici pentru un liberal despre care i-ar fi apropiat deputatului.

Imediat, deputatul PNL de Alba a răspuns pe Facebook, acuzațiilor lui Todosiu și a scris că acesta va trebui să își probeze declarațiile în instanță.

Procesul în sine va putea complica pe viitor colaborarea dintre cele două partide, în condițiile în care PNL și USR sunt formațiunile politice favorite pentru a forma viitorul Guvern. În acest context, este greu de înțeles cum vor colabora la nivel județean, dar mai ales la nivel național, după alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *