FOTO Concurenţă pentru UNTOLD. Zeci de mii de oameni, în ploaie la Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor”      

folclor sibiu
foto: captura video
Zeci de mii de oameni au participat, de vineri până duminică, în Piaţa Mare din centrul municipiului Sibiu, la spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor”.
Timp de câteva ore, duminică seara, miile de spectatori au rezistat în ploaie, cu umbrele şi pelerine, din dorinţa de a se bucura de muzica populară.
foto: Facebook
foto: Facebook
„Suntem la finalul ediţiei cu nr. 48 a Festivalului Internaţional de Folclor ‘Cântecele Munţilor’. (…) Bunul Dumnezeu ne-a ajutat ca prin acest frumos spectacol, ‘Tinereţe’, să legăm frumoase prietenii cu oameni minunaţi din întreaga lume. (…) Tinereţea ne-a ajutat să oprim ploaia în cadrul Festivalului ‘Cântecele Munţilor’ şi datorită bunătăţii şi credinţei acestui minunat artist care este Oana Bozga şi căruia îi mulţumesc din suflet. (…) Să ne ajute bunul Dumnezeu să ne revedem sănătoşi la ediţia cu numărul 49, care va sta sub semnul aniversării ‘Junii 80’. Vă mulţumesc dumneavoastră! Sunteţi cei mai frumoşi oameni! Vă mulţumim că aţi rezistat atâtea zile, aţi aplaudat şi mă înclin în faţa dumneavoastră!”, a spus la finalul festivalului, organizatoarea şi coregrafa Silvia Macrea, citată de Agerpres.
Sute de artişti veniţi din nouă ţări au oferit spectacole foarte apreciate de public, timp de o săptămână, la Sibiu. Au existat şi multe premiere la această ediţie de festival. Printre acestea, prezenţa a trei bebeluşi, de 4,5 şi 6 luni, duminică seara pe scenă. Anastasia, Mara şi Veronica, cele trei fetiţe de doar câteva luni au fost ţinute în braţe de mamele lor, dansatoare ale ansamblului „Arcanul” din Bucovina.
folclor spectacol sibiu1
foto: Facebook
Seara de duminică i-a mai adus în Piaţa Mare pe dansatorii de la „Ardealul” din Sibiu, dar şi din Polonia, Serbia şi Georgia, ultimii recunoscuţi ca fiind singurii dansatori din lume care fac piruete în vârful degetelor.
Oana Bozga-Pintea, ansamblul „Junii Sibiului” şi invitaţii lor, interpreţi tineri din muzica populară românească, au încântat publicul timp de câteva ore. Invitaţii speciali ai serii au fost Ionuţ Fulea şi Paula Seling.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL