Skip to content
Politică

FOTO Continuă valul de critici și în 2021. Ce mesaje au apărut pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis

Klaus Iohannis Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis nu scapă nici în 2021 de valul de critici de pe rețele de socializare. Șeful statului a publicat pe pagina sa de Facebook un prim mesaj pe 2021, în care anunță că există două direcții majore pe acest an- să stopăm pandemia și să repornim în forță toate sectoarele economice.

„Reformele promise nu pot să mai aștepte, în 2021 trebuie puse bazele unei sănătoase reașezări a societății, le-am transmis aceste lucruri și noilor miniștri. Însă, pentru a înainta cu motoarele turate la maximum, este nevoie să punem capăt epidemiei de COVID-19. Vaccinarea în masă este singura soluție pentru a reveni la normalitate, de succesul acestei campanii depind relansarea economică a României și evitarea unor crize profunde, cu urme adânci în societate, educație și economie”, a scris șeful statului pe pagina oficială de Facebook.

Mesajul președintelui a stârnit rapid un val de reacții acide din partea internauților. În doar câteva ore, textul șefului statului a strâns peste 15.000 de reacții, aproximativ 6.000 de comentarii și 425 de distribuiri:

Mesajele de mulțumire și încântare aproape că au dispărut în ultimele luni de pe contul de socializare al președintelui, iar acum nu puțini sunt cei care se declară împotriva vaccinării, semn că eforturile instituțiilor statului implicate în campania de vaccinare nu sunt îndeajuns de bune. Totuși, România este pe locul 10 în Uniunea Europeană la numărul de doze de vaccin anti-Covid administrate la 100 de persoane, potrivit datelor oficiale. Ritmul de vaccinare este, însă, unul extrem de lent, cu doar aproximativ 6.000 de persoane imunizate pe zi și un total de 108.294 de persoane inoculate în total, deși campania a început de două săptămâni.

CITIȚI ȘI: GRAFIC Topul țărilor cu rată mare de vaccinare anti-Covid. Pe ce loc se află România

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *