Skip to content
Politică

FOTO Cum a ajuns fostul șofer al lui Dragnea să se bage în poză cu premierul Ciucă: Adrian Mlădinoiu, de la conducător auto la conducător de federație

Adrian Mlădinoiu, pe vremea când îl urma peste tot pe Liviu Dragea (Inquam Photos / Octav Ganea)

Adrian Mlădinoiu, fostul șofer și fostă mână dreaptă a lui Liviu Dragnea pe vremea când acesta din urmă conducea de facto România, a reușit să se cațere în funcții, în ciuda faptului că protectorul său a ajuns la închisoare și a dispărut din cercul de putere.

Numele, dar și figura lui Mlădinoiu au reapărut recent, de data aceasta chiar în proximitatea premierului Nicolae Ciucă. Marți, Guvernul României a decis să crească cu 50% premiile în bani pentru sportivii care au avut rezultate excepționale în ultima lună la mai multe discipline sportive – natație, atletism, canotaj, scrimă, tenis de masă, haltere.

La ceremonie au participat premierul, sportivii, antrenorii, șefii de federații și conducerea Comitetului Olimpic Român, dar și Adrian Mlădinoiu, care a apărut în poza oficială chiar în spatele premierului.

Cel încercuit este Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Liviu Dragnea, acum secretar general la Federația Română de Atletism. Fotografia a fost publicată de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

Mare șef la Federația de Atletism

În mai 2021, Anișoara Cușmir a fost aleasă, pe 19 mai 2021, în funcția de președinte al Federației Române de Atletism, în cadrul Adunării Generale care a avut loc în Complexul Romexpo din București. Anișoara Cușmir i-a învins la vot pe Florin Florea, Sorin Matei și Constantina Diță.

Campioană olimpică la Los Angeles, în 1984, în proba de săritura în lungime, Anișoara Cușmir conduce federația doar în acte. De facto, instituția este dirijată de secretarul general Adrian Mlădinoiu, venit ”la pachet” cu fosta mare sportivă, scrie site-ul ziaristii.com.

”Despre omul care are hățurile la FR Atletism se spune că s-a ocupat cu convingerea cluburilor departamentale să voteze ”cum trebuie” la alegeri, având o vastă experiență de combinagiu în ”partidul roșu”, unde a primit inclusiv funcția de preşedinte executiv al PSD Cluj”, scrie sursa citată.

Fost SPP-ist devenit bodyguard, apoi secretar de stat

Ascensiunea fulminantă a lui Adrian Mlădinoiu a început brusc, în clipa când s-a transformat în omul de încredere a fostului șef al PSD, Liviu Dragnea, precizează ziaristii.com.

Fost ofiţer al SPP, Mlădinoiu i-a fost şofer şi bodyguard lui Dragnea, în vremea căruia a fost numit în funcţii importante ale aparatului de stat.

2017 îl găsea pe Adrian Mlădinoiu secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (SGG), cu un salariu de 72.820 de lei pe an. În acelaşi timp, acesta era membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR, cu o indemnizaţie de 31.505 lei pe an, şi, de asemenea, membru în Consiliul de Îndrumare al Autorităţii pentru Administrarea Arhivelor Statului, cu 31.505 lei anual. În total, Mlădinoiu câştiga 135.830 de lei pe an, adică o medie lunară de 11.319 lei.

Doctorand la Facultatea de Filosofie

În aprilie 2019, Europa Liberă scria că Adrian Mlădinoiu, fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea și actual secretar de stat la SGG, a fost admis ca doctorand la Facultatea de Filosofie a Universității București.

Informația a fost publicată inițial de Gabriel Liiceanu, într-un articol, pe contributors.ro, în care filosoful deplângea complicitățile la care s-a ajuns între politică și lumea academică.

Adrian Mlădinoiu a fost admis la cursurile doctorale de la Filosofie în septembrie 2018, potrivit informațiilor Europei Libere, cu nota zece, cu o bursă de 1.000 de lei în fiecare lună.

Formarea lui Mlădinoiu este exclusiv militară, iar preocupările sale, așa cum sunt declarate în CV, nu au nicio legătură cu filosofia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *