Procurorii au cerut emiterea de mandate de arestare în lipsă, în dosarul în care este vizat și fostul candidat la prezidențiale, Călin Georgescu, pentru mercenarul Horațiu Potra pentru că ar fi plecat din țară.
Anchetatorii au efectuat 47 de percheziții în județele Sibiu, Mureș, Timiș, Ilfov și Cluj, într-un dosar legat de finanțarea campaniei electorale, constituirea unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob, precum și promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid.
Într-un imobil locuit de mercenarul Horațiu Potra și fiul său au fost găsite arme și muniție ascunse într-o cameră secretă.
Însă Potra ar deține o vilă în București, gard în gard cu Secția pentru Legătura cu Forțele Armate Străine din cadrul Ministerului Apărării, potrivit publicrecord.ro.
Ar fi vorba despre o vilă impunătoare, cu 12 camere, lângă parcul Cișmigiu, cu 1.6 milioane de dolari cumpărată în iunie 2-24, la câteva zile după ce un român dus în Congo la lupte de șeful mercenarilor a murit, scrie sursa citată.
Gard în gard cu imobilul lui Potra, își are sediul Secția pentru Legătura cu Forțele Armate Străine din cadrul Ministerului Apărării, care autorizează militarii străini pe teritoriul țării și care are atribuții pe zona documentelor clasificate, se mai arată în articol.
Jurnaliștii au încercat să afle de la Secția pentru Legătura cu Forțele Armate Străine dacă știe cu cine sunt vecini, însă cine le-a răspuns la interfonul de la poartă și a spus că nu poate da detalii și i-a redirecționat spre minister. MApN a redirecționat la rândul să spre Agenția de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Procurorii de la Parchetul General solicită Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea preventivă a 18 inculpați reținuți în dosarul în care a fost pus sub acuzare și Călin Georgescu.
De asemenea, procurorii cer emiterea de mandate de arestare în lipsă pentru mercenarul Horațiu Potra, fiul său Dorian Potra și un alt membru al familiei – Alexandru Potra.
Horațiu Potra a părăsit România înainte de a-i fi percheziționată casa.
‘În urma audierilor efectuate în cursul zilelor de 26 și 27 februarie 2025, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului General a dispus, astăzi, punerea în mișcare a acțiunii penale față de 21 de inculpați și reținerea a 18 dintre aceștia sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: tentativă la infracțiunea de acțiuni contra ordinii constituționale, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, instigare publică. De asemenea, procurorul a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru cei 18 inculpați reținuți, precum și pentru un număr de 3 inculpați în lipsă. Propunerea de luare a măsurii arestării preventive va fi înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție’, a anunțat joi noapte Parchetul General.
Miercuri dimineața, anchetatorii au efectuat 47 de percheziții în județele Sibiu, Mureș, Timiș, Ilfov și Cluj, într-un dosar legat de finanțarea campaniei electorale, constituirea unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob, precum și promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid.
Într-un imobil locuit de mercenarul Horațiu Potra și fiul său au fost găsite arme și muniție ascunse într-o cameră secretă.
De asemenea, într-un seif ascuns sub podeaua casei, au fost găsite teancuri cu bani și lingouri de aur.
Gruparea înarmată a lui Horațiu Potra, formată din mercenari cu o vastă experiență în operațiuni de destabilizare și tactici de gherilă, era pregătită să creeze haos în România după anularea alegerilor prezidențiale din luna decembrie, se arată în documentele procurorilor.
Parchetul General solicită Instanței supreme arestarea preventivă a 21 de persoane acuzate de tentativă la infracțiunea de acțiuni contra ordinii constituționale.
Dintre cei 21 de inculpați, 18 au fost reținuți deja, iar pentru Horațiu Potra, fiul său Dorian Potra și fratele – Alexandru Potra procurorii cer mandate de arestare în lipsă.
Astfel, procurorii solicită mandate de arestare preventivă pentru Vasile Leonard Dragoman, Hauptman Manfred Ioan, Bogdan Florin Lascu, Traian Lechințan, Ioan Lup, Dionisie Moldovan, Ovidiu Claudiu Mureșan, Dan Cristian Panța, Daniel Szanto, Constantin Timofti, Claudiu Marian Lăpădatu, Marius Samuel Apahidean, Matei Dărăbanț, Iulian Aniței, Mihail Alex Goloșiu.
La dosarul trimis în instanță există interceptări în care Potra discută cu mercenarii lui despre cum să racoleze persoane pentru a organiza acțiuni de destabilizare.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News