Skip to content
Societate

FOTO Cum arată vila în care locuiește Mircea Geoană la Bruxelles. Secretarul general adjunct NATO stă într-o zonă selectă

Inquam/Octav Ganea

Mircea Geoană este adjunctul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, funcție pe care a preluat-o de la americanca Rose Gottemoeller, pe 17 iulie 2019. De atunci, Geoană și-a desfășurat activitatea la Bruxelles, acolo unde se află sediul alianței nord-atlantice. Geoană a primit și o locuință, pe care NATO a închiriat-o în capitala Belgiei.

Când a fost numit în înalta funcție, Mircea Geoană a primit un birou aflat într-o clădire nou-nouță. Sediul NATO a fost inaugurat în 2018, cu doar un an înainte de venirea lui Geoană, și a reprezentat o investiție uriașă, estimată la peste un miliard de euro. Inițial, sediul NATO a fost la Paris, apoi s-a mutat într-un cartier general temporar la Bruxelles.

Între timp, numărul membrilor alianței a crescut, iar sediul a devenit prea mic pentru angajați, dar și pentru delegațiile venite din toate colțurile lumii. “Clădirea pur şi simplu nu mai face faţă cerinţelor. Este prea mică, inflexibilă şi ineficientă”, a declarat Andres Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO în 2011, la un an după ce s-a început construirea noului sediu de la Bruxelles.

Lucrările au durat aproape opt ani, pentru că proiectul a fost unul grandios. Inițial, bugetul prevăzut pentru proiect a fost de 750 milioane de euro, însă acesta a fost suplimentat până la 1,17 miliarde de euro. Suprafață totală a complexului ridicat la Bruxelles este de 250.000 de metri pătrați.

Structura clădirii a fost proiectată să consume cu 30 la sută mai puțină energie, astfel că sediul NATO este încălzit cu ajutorul unui sistem care folosește temperatura solului pe care a fost construit. Și sistemul de securitate este impresionant, acesta fiind format din peste 1.000 de camere de supraveghere, la aproape 4.000 de angajați.

Mircea Geoană stă la Bruxelles într-o vilă cu etaj și mansardă

Este vorba, potrivit informațiilor FANATIK, de Woluwe-Saint-Pierre, care este o comună-cartier aflată în Regiunea Capitalei Bruxelles, în partea de est a orașului. Localitatea în care stă adjunctul secretarului general al NATO este o zonă verde, cu nu mai puțin de trei parcuri și două lacuri plasate în centrul localității care este mărginită de o pădure.

Casa în care locuiește Mircea Geoana/ Sursa foto: fanatik.ro

Citiți continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *