Skip to content
Societate

FOTO Cum evoluează pandemia COVID-19 în România şi care sunt zonele cele mai vulnerabile

INSP

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis marți un raport detaliat privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Astfel, Capitala și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Potrivit graficelor realizate de specialiştii INSP, rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus este de 5% la nivel național, fiind înregistrat şi un grad de ocupare de aproximativ 55% a paturilor destinate pacienților COVID.

În săptămâna 31 august – 6 septembrie, 34.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Bacău, Iași, Bihor si Prahova. În 8 județe si în Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. De asemenea, se înregistrează un trend ascendent al infecțiilor cu coronavirus în 13 județe.

Potrivit datelor INSP, București și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Este vorba de județele Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Brăila și Giurgiu. Rata de vulnerabilitate este calculată pe baza ratei de incidență, a numărului de focare, a ratei de transmitere și a gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 si secțiile ATI.

80.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60% din decese au fost la bărbați. De asemenea, 94.9% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

cazuri saptamana
INSP

De la începutul pandemiei, 4.973 de medici și personal medical s-au infectat cu noul coronavirus, 46 pierzându-şi viaţa. Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național. De asemenea, se observă că mai mult de o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere.

teste
INSP

În ceea ce privește situația din spitale, în jur de 55% din paturile din secțiile Covid sunt ocupate, iar în secțiile de Terapie Intensivă gradul de ocupare este de circa 45%.

grafic
INSP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *