FOTO Decizie pentru demolarea clădirii unuia dintre cele mai bune licee din București. Ce este pregătit

Elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Sava
Sursă foto: George Călin

Primăria Sectorului 6 își propune să reconstruiască Colegiul Național „Grigore Moisil”, cu o investiție de peste 200 de milioane de lei cu TVA, întrucât clădirile aferente instituției de învățământ sunt degradate și va depune proiectul în vederea cofinanțării, prin Programul Regional București-Ilfov 2021-2027, Consiliul Local adoptând acum proiecte de hotărâre în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News Unul dintre actele normative aprobă transmiterea imobilului Colegiul Național „Grigore Moisil” situat pe bulevardul Timișoara nr. 33 din administrarea Administrației Școlilor Sector 6 în cea a Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală Investiții Publice, în scopul edificării „unei noi infrastructuri tehnico-edilitare”, destinate desfășurării activității instituției de învățământ, ca urmare a desființării construcțiilor existente, transmite Agerpres.

Transferul dreptului de administrare va opera pe durata de execuție a lucrărilor, până la recepția finală a acestora. La finalizarea lucrărilor și efectuarea recepției finale, imobilul Colegiul Național „Grigore Moisil” se va transmite de drept în administrarea Administrației Școlilor Sector 6, prin proces-verbal de predare-primire, în vederea derulării activităților specifice unității de învățământ.

 

„Colegiul Național, Grigore Moisil a ținut întotdeauna ștacheta sus, fiind printre primele din București și ne mândrim cu el. Din păcate, clădirea în care funcționează dintotdeauna este cu risc seismic. Am comandat o expertiză care ne-a relevat acest lucru în cursul acestui an. Pereții sunt crăpați, se vede prin ei. De aceea, clădirea trebuie demolată și construită una nouă. O vom construi la standarde superioare, în concordanță cu prestigiul său.

Am adus astăzi în fața Consiliului Local al Sectorului 6 studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici necesari. Sunt șanse mari să accesăm fonduri europene pentru acest proiect. După ce va fi votat proiectul noi suntem pregătiți ca imediat ce se deschide linia de finanțare dedicată școlilor, să aplicăm pentru finanțare!
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: