Skip to content
Dolj Știri locale

FOTO Dolj: În atenția persoanelor care aleg să meargă în stațiunea montană Straja

craiovaforum
" "

Haos, nervi, agitație, șoferi dezamăgiți și autorități mulțumite că obțin venituri în bugetul local, așa poate fi rezumată situația din parcarea amenajată de Primăria Lupeni în stațiunea montană Straja.  O situație care lasă un gust amar și pentru care plătești sume frumușele dacă stai 4-5 zile în zona respectivă, potrivit craiovaforum.

Turiștii care ajung în stațiune sunt lăsați să treacă de barieră, li se eliberează un bon pe care este scris tariful practicat, respectiv 35 de lei/zi și 4 lei/oră, dar aceștia constată că acele locuri despre care li se precizează că sunt disponibile sunt, de fapt, spații între mormane de zăpadă.

" "

Cu excepția părții carosabile, care este practicabilă, zona laterală a drumului, pe care autoritățile  o numesc parcare, nu este deszăpezită. În tot acest timp, bariera se tot ridică, șoferii sunt lăsați să intre în perimetrul respectiv, important fiind, cel mai probabil, ca bonurile să curgă.

Cu gândul că nu trebuie să își strice buna dispoziție, turiștii aleg unul dintre locurile care mai sunt libere și lasă încercarea de a ieși din zonă pentru finalul vacanței.

După câteva zile petrecute în stațiune, vreme în care se bucură de atmosfera greu de egalat asigurată de către proprietarii pensiunilor și de către cei ai unităților economice-zone de agrement, turistul care s-a abționat să urce cu mașina până la cota 1.400, deși acolo este o parcare pentru care plătești (banii ajung în bugetul local) și este lăsat să ajungă în perimetrul respectiv, ba chiar este asigurat că sunt locuri „mai sus”, va fi obligat să se descurce pentru a relua drumul către casă. În stânga și în dreapta poți observa cum șoferii se ajută reciproc și cum după zeci de minute sărbătoresc izbânda de a ieși…dintr-o parcare amenajată de Primăria Lupeni.

Personalul de la barieră încearcă să salveze situația, conștient fiind de penibilul acesteia, și recunoaște faptul că în ciuda numeroaselor reclamații făcute, nimeni nu a luat măsuri.

„S-au tot făcut sesizări, să știți! Se știe situația, dar nu știm de ce se ajunge aici. Nu avem noi ce să facem”, a spus unul dintre angajați.

Primar: „Am foaie de boală și nu pot să spun nimic oficial

De toate aceste lipsuri, cu siguranță este conștient și primarul orașului Lupeni, Lucian Resmeriță. Edilul a fost contactat, a stat de vorbă, la telefon, mai bine de 30 de minute, dar când a fost rugat să transmită un mesaj oficial turiștilor care ajung în zonă, și-a amintit, brusc, că este în concediu medical și că nu poate transmite nimic oficial: „Am foaie de boală și nu pot să spun nimic oficial”.

Cert este că nu autoritățile locale sunt răspunzătoare de situația din acea parcare, ci vremea rea, faptul că acolo ninge…culmea!

De vină mai sunt și șoferii care „ar vrea să urce până la cabană”. Păi domnule, primar, nu urcă șoferii de capul lor. Li se ridică o barieră și chiar li se dau asigurări că sunt locuri „mai sus”. Apoi, ca să urci până la cabană…știți și dumneavoastră că nu ai cum întrucât urmează bariera finală. Marea problemă este între aceste bariere. Turiștii o spun răspicat și cu siguranță ați citit mesajele care curg în mediul online, pe grupurile de socializare: „perimetrul respectiv nu este o parcare, este o lipsă de respect la adresa turistului”.

Refuz să cred că șoferii rup sau ridică singuri acele bariere pentru a găsi un loc unde să își lase mașina. De ce sunt lăsați să depășească zona barierei dacă sunt direcționați între mormane de zăpadă și perimetru acoperit cu gheață?!

De vină mai este și presa care vede doar partea urâtă a situației. Păi nu, domnule primar, acesta nu este un răspuns! Plătesc un serviciu și este absolut firesc să am așteptări. Părțile frumoase ale stațiunii Straja sunt multe. Faptul că ați dus tunuri de zăpadă în zonă, că se schiază pe un întreg munte, cum îi mai spun eu, este un lucru firesc ce se petrece, iarna, într-o stațiune montană. Fiți mândru de acest lucru și de faptul că turismul local, care culmea ar trebui să fie unul dintre obiectivele administrației locale, este susținut tocmai de acele persoane care se încăpățânează să ajungă în Straja. Faptul că dăm 7 sau 10 lei pe un pahar de vin nu este treaba edilului local. Faptul că dăm pe o ciorbă  15-18 lei, iar nu e treaba lui. Dar, da, treaba lui este să asigure o parcare decentă, dacă tot o numește parcare și mai și aduce în atenție ideea că a „mărit-o” cu 1.000 de locuri. Am scris, gata, că ați mărit parcarea cu 1.000 de locuri!

Este important, mai ales în această perioadă, să susțineți turismul local, domnule primar! M-ați trimis la Rânca dacă nu îmi convin serviciile de acolo! Vă reamintesc că nu voi renunța la Straja, doar că nu vom mai avea încredere în angajații de la acele bariere de la parcare. Ca mine mai sunt mulți. Vin în Straja pentru atmosferă, pentru prieteniile legate de-a lungul timpului. Să fiți mândru de acest lucru și încercați să rezolvați cumva problema parcării, „minusul stațiunii”, după cum ați spus-o, fără a mai găsi vinovați în jurul dumneavoastră.

Cât despre un răspuns oficial, un mesaj pentru șoferi și turiști, așteptăm ca domnul primar să treacă cu bine peste problemele de sănătate și să îl ofere, din biroul său, nu de acasă, așa cum ne-a promis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *