FOTO. Fostă persoană fără adăpost a donat 10.000 de lei Centrului Social din Satu Mare

Satu Mare
Sursa foto: facebook

O fostă persoană fără adăpost a donat 10.000 de lei Centrului Social din Satu Mare. După ce a trăit o perioadă la Centrul Social de Urgență pentru Adulți, sătmăreanul a ajutat acum la renovarea fațadei clădirii.

,,Azi, la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte – au avut loc o serie de activități dedicate oamenilor care nu au un acoperiș deasupra capului, celor 55 de beneficiari ai Adăpostului. Alături de beneficiari s-a aflat și sătmăreanul cu suflet mare care și-a dorit anul acesta să facă o faptă bună și a contribuit la renovarea fațadei clădirii Centrului Social de Urgență pentru Adulți. Îi mulțumim și pe această cale pentru implicarea sa în viața comunității noastre. Fațada completează realizările din interiorul clădirii, Primăria Municipiului Satu Mare renovând și modernizând spațiul interior al Adăpostului și îmbunătățind astfel condițiile de viață ale beneficiarilor”, informează Primăria Satu Mare.

În ultimii doi ani, 15 beneficiari ai adăpostului și-au găsit un loc de muncă și s-au mutat în chirie. Alți patru au fost ajutați să se reintegreze în familie, iar trei beneficiari s-au mutat într-o locuință socială. În prezent, în Centrul Social de Urgență pentru Adulți se află 55 de persoane, 60% fiind persoane vârstnice, cu dizabilități sau pensie de boală, 30% persoane apte de muncă – din care 10% lucrează, iar celelalte sunt în căutarea unui loc de muncă și 10% sunt persoane cu probleme de dependență sau afecțiuni psihice, fără venituri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: