Skip to content
Harghita Știri locale

FOTO Harghita: Incendiul din cartierul Şumuleu produs de un burlan metalic de fum, neizolat termic

iDevice.ro

Incendiul care a afectat locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc a fost provocat de un burlan metalic de fum neizolat termic faţă de materialele combustibile, a informat vineri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost unul violent şi de amploare, peste 70 de pompieri militari şi civili luptându-se cu flăcările aproape cinci ore.

Foto: (c) ISU HARGHITA

„70 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc şi SVSU Ciceu, Păuleni-Ciuc, Frumoasa, Sâncrăieni au intervenit, timp de aproape 5 ore, cu 8 autospeciale de stingere, pentru lichidarea incendiului, care a afectat în jur de 20 de locuinţe din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp, reuşindu-se stingerea în totalitate a acestuia, în jurul orei 01:15. Din fericire, în urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime”, a precizat Biroul de Presă al ISU Harghita.

Pe timpul nopţii, pentru evitarea reaprinderii unor eventuale focare, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a rămas în zonă pentru supraveghere.
Foto: (c) ISU HARGHITA

Misiunea de stingere a incendiului a fost una dificilă, din cauza arderii violente, a propagării rapide a flăcărilor, înteţite şi de vântul puternic, a mai arătat sursa citată.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul metalic de fum neizolat termic faţă de materialele combustibile.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei.
Foto: (c) ISU HARGHITA

ISU Harghita a mai precizat că o parte din persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 252 de persoane, din care 141 de copii, 107 adulţi şi 4 femei gravide, au fost transportate şi cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat bunuri de strictă necesitate: mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, încălţăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, armatei, spitalului şi altor instituţii şi prin mobilizarea locuitorilor oraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *