Skip to content
Hunedoara Știri locale

FOTO Hunedoara: Un pui de babuin, noua vedetă de la Zoo; publicul este provocat să-i găsească un nume

Facebook

Un pui de babuin, de numai câteva zile, este noua vedetă a Grădinii Zoologice din Hunedoara, publicul fiind invitat să-i găsească un nume potrivit, potrivit Agerpres.

Potrivit Primăriei Hunedoara, primele sugestii pentru numele puiului sunt Mambo, Bubu şi Coco, părinţii săi fiind babuinul Gusti şi femela Maia.

Micul babuin este cel de-al doilea pui al cuplului Gusti şi Maia, micuţul fiind sănătos şi ocrotit, în permanenţă, de părinţi.

Povestea familiei de babuini de la grădina zoologică din Hunedoara este una fericită. În urmă cu trei ani, babuinul Gusti a scăpat de singurătate, în „locuinţa” sa de la Zoo făcându-şi apariţia Maia, pe care administraţia locală a achiziţionat-o de la grădina zoologică din Târgu Mureş.

După o vreme, s-a născut un pui femelă, care a primit numele Ina Babuina propus de vizitatorii paginii de Facebook a grădinii zoologice.

Săptămâna aceasta, familia pavianilor cu mantie de la Zoo Hunedoara a crescut din nou. Ina Babuina are un frăţior, pe care mămica lui nu îl lasă deloc din braţe. Le-am făcut o vizită şi puiul nou-născut nu s-a desprins de la pieptul mamei sale. Ina Babuina, în schimb, este ca spirtul: sare, face tumbe, se joacă, îşi provoacă părinţii să-i acorde atenţie„, susţin reprezentanţii grădinii zoologice.

În câteva luni, cei doi pui de babuin aduşi pe lume în grădina zoologică vor fi tovarăşi de joacă unul pentru celălalt. Până atunci, însă, reprezentanţii acesteia aşteaptă sugestiile pentru numele puiului de babuin pe pagina de Facebook: Grădina Zoologică Hunedoara.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *