Skip to content
București Știri locale

FOTO. Incendiu de proporţii la un centru de colectare şi reciclare a deşeurilor din Glina

news.ro

UPDATE 19.10

Incendiul de la centrul Remat din localitatea Glina a fost localizat, a anunţat miercuri seara Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov. La faţa locului acţionează 13 autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi o maşină de descarcerare. Conform sursei citate de Agerpres, sunt posibilităţi limitate de alimentare cu apă a autospecialelor în zona respectivă.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, miercuri, la un centru de colectare şi reciclare a deşeurilor din Glina, judeţul Ilfov, unde ard lemne şi caroserii auto cu degajări mari de fum. Traficul auto în zonă este blocat, fiind deviat prin Capitală şi pe DN 3, valorile de trafic fiind crescute. Meteorologii anunţă că există premisele dispersării norului de fum.

În jurul orei 17:11, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în comuna Glina arde un REMAT. Având în vedere condiţiile de vizibilitate redusă, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii din Popeşti Leordeni şi Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă, de dirijare şi deviere a traficului. De asemenea, la faţa locului se află şi pompierii militari pentru activităţi specifice din competenţă”, au transmis, la rândul lor, reprezentanţii IPJ Ilfov. Sursa citată de News.ro a precizat că la faţa locului acţionează 9 autospeciale de stingere. În prezent, se fac cercetări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului.

Poliţiştii rutieri informează participanţii că traficul se deviază prin Bucureşti şi prin DN3. ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura Bucureşti, din cauza unui incendiu produs la Remat Glina, judeţul Ilfov. Din primele verificări, nu au rezultat victime”, a transmis Infotrafic.

Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Glina, judeţul Ilfov, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze la rafală de până 20…25 km/h), din direcţie predominant sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre nord-est”, au precizat meteorologii.

 

”Sunt degajări mari de fum. Recomandăm evitarea zonei pentru a facilita deplasarea autospecialelor de intervenţie”, au mai transmis pompierii.

Aceştia au transmis celor aflaţi în zonă un mesaj de avertizarerin sistemul RO ALERT. ”Incendiu major produs la REMAT, pe Intrarea Abatorului, în localitatea Glina, judeţul Ilfov. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, au transmis pompierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *