Skip to content
Politică

FOTO/ Iohannis o comite din nou?

Klaus Iohannis pare să fie din nou în centrul atenției, după ce într-o postare pe pagina sa de Facebook, Klaus Iohannis susține că măsurile aplicate de Traian Băsescu și Emil Boc în 2010 au avut efecte pozitive, iar sacrificiile românilor sunt necesare „dacă vrem să ajungem la același nivel cu statele din vestul Europei”, deoarece „orice pas înainte are prețul său”.

Candidatul ACL a răspuns astfel acuzațiilor potrivit cărora programul său prezidențial presupune măsuri care ar necesita aplicarea de măsuri de austeritate precum creșterea taxelor sau tăierile de venituri.

„Am fost acuzat că programul prezidențial pe care l-am propus ar genera o gaură de 6 miliarde de euro în bugetul de stat, care ar putea fi acoperită doar prin creșteri de taxe și impozite ori prin tăierea pensiilor și a salariilor. Nimic mai fals!”, a scris Klaus Iohannis pe rețeaua de socializare.

Edilul Sibiului consideră că „măsurile de «austeritate» aplicate în 2010 au avut efecte pozitive pentru creșterea economică și au ajutat România”. Mai mult, Iohannis subliniază că, deși „au existat sacrificii”, România poate ajunge la același nivel cu statele din vestul Europei doar dacă românii învață că „orice pas înainte are prețul său”.

Totodată, candidatul ACL a subliniat că se consideră că un om „capabil să ia decizii dificile și să își asume responsabilitatea pentru ele”.

„România are nevoie de un om susținut de o echipă competentă”, a mai scris Iohannis pe Facebook, făcând referire la susținerea de care se bucură din partea foștilor miniștri și specialiști în economie și finanțe din PDL, precum Adriean Videanu, Ion Ariton, Sebastian Vlădescu, Gheorghe Ialomițianu sau Andreea Paul Vass.

 Postarea a fost ștearsă de către Klaus Iohannis de pe contul său oficial la câteva ore după publicare.

iohann

2 comentarii la “FOTO/ Iohannis o comite din nou?

  1. pana si echipa dumneavoastra instiga oamenii sa voteze pe altcineva, ce pretentii aveti de la popor? dumneavoastra la fiecare declaratie faceti cate o gafa si apoi va scuzati ca ati avut o zi proasta. daca o sa semnati vreun pact cu vreo tara care nu va fi favorbaila pt romania, la fel o sa va scuzati? ghinion!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *