Skip to content
Politică

FOTO Iohannis se menține în topul sondajelor pentru prezidențiale. Surpriză: Viorica Dăncilă, pe locul 2

MDI TV

Psnews.ro va prezintă in exclusivitate date surprinzătoare ale celui mai recent sondaj, cu mai putin de 3 luni înainte de alegerile prezidențiale, obținute de la surse apropiate de Palatul Cotroceni.

Potrivit sondajului, Klaus Iohannis menține în continuare prima poziție în preferințele electoratului pentru alegerea noului președinte al României, iar Viorica Dăncilă se clasează în top 2. USR, reprezentat de Dan Barna are o poziție constantă, iar Mircea Diaconu, candidat din partea alianței electorale ALDE-PRO România ar obține un scor mult mai mare decât contracandidații din partea PMP și UDMR. Datele sondajului arată că Theodor Paleologu (PMP) se clasează pe penultima poziție, ultimul loc fiind ocupat de prezidențiabilul UDMR, Hunor Kelemen.

Astfel, conform sondajului există în continuare șansele unui scor bun pentru Viorica Dăncilă, dar e esențială mobilizarea activului la nivel maxim. Altfel, dacă  activul PSD nu se mobilizează pentru Dăncilă, scorul de față nu se va regăsi la vot.

Tot datele sondajului mai spun despre Klaus Iohannis că va mai scădea cu 2-3 procente, spre 35%, scor mai realist pentru turul 1, comparativ cu cifrele spre 40 din prezent

Reamintim că primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot vota, în primul tur al prezidențialelor, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Calendarul alegerilor și datele limită sunt următoarele:

„2 septembrie 2019: depunea la BEC a protocolului de constituire a unei alianțe electorale

11 septembrie 2019: înregistrarea în registrul electoral ca alegător în străinătate, respectiv ca alegător prin corespondență

22 septembrie 2019, ora 24: depunerea candidaturilor și comunicarea către BEC a semnelor electorale

12 octombrie: începerea campaniei electorale.

8 noiembrie, orele 12.00-21.00, prima zi a votării în străinătate.

9 noiembrie, ora 07.00, se încheie campania electorală în țară.

9 noiembrie, orele 7-21: a doua zi a votării în străinătate.

10 noiembrie, orele 7-21: a treia zi de votare în străinătate și începerea votării în țară.

10 noiembrie, ora 21.00 se încheie alegerile atât în țară, cât și în străinătate, iar alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59”.

 

 

 

 

 

1 comentariu la “FOTO Iohannis se menține în topul sondajelor pentru prezidențiale. Surpriză: Viorica Dăncilă, pe locul 2

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *