Skip to content
Politică

FOTO Klaus Iohannis a zburat la New York cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X

Inquam Photos/George Calin

Președintele Klaus Iohannis a zburat duminică, din București spre New York via Sibiu, cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL), informează BoardingPass.

Un tur virtual al aeronavei poate fi făcut AICI

În perioada 21 – 23 septembrie, șeful statului va participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York. La sesiunea din acest an, pentru prima dată de la începutul crizei sanitare, lucrările se vor derula cu prezența fizică a șefilor de stat sau de guvern.

De asemenea, la invitația președintelui american Joe Biden, Klaus Iohanis va merge și la un summit pe tema răspunsului global la pandemia de coronavirus.

Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării e „Construirea rezilienței prin speranță vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucția durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite”.

Iohannis va susține marți, 21 septembrie, intervenția națională în plenul Adunării Generale.

Potrivit Administrației Prezidențiale, „participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și respectarea dreptului internațional. Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și echitabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU”.

Programul președintelui cuprinde și o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

my.matterport.com

2 comentarii la “FOTO Klaus Iohannis a zburat la New York cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *