Skip to content
Externe

FOTO Noi imagini din satelit arată spitale de campanie şi adăposturi suplimentare plasate la graniţa cu Ucraina

thenation.com

Noile imagini din satelit publicate de către Maxar Technologies (companie de tehnologie spaţială) arată că Rusia a desfăşurat trupe suplimentare, vehicule şi infrastructură logistică în ultimele zile, la graniţa cu Ucraina, potrivit CNN.

Cea mai clară imagine a fost surprinsă deasupra unui aerodrom, la sud-vest de Mazyr, Belarus, unde au apărut în ultimele zile zeci de corturi şi vehicule. O imagine din satelit realizată pe 4 februarie arăta că zona era complet liberă. Acel aerodrom se află la mai puţin de 40 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Sursa citată a descoperit numeroase videoclipuri postate pe reţelele sociale care ilustrează o activitate semnificativă în zonă, unele convoaie apropiindu-se şi mai mult de graniţa cu Ucraina.

Imaginile din satelit din zonă, care au fost publicate anterior, au înfăţişat o activitate semnificativă în jurul Belgorodului, Rusia, iar cel mai recent set de imagini a surprins o acumulare suplimentară de forţe.

Maxar Technologies a precizat că un nou spital de campanie a fost construit pe un sit militar, la vest de Belgorod. Imaginile au evocat, de asemenea, trupe şi echipamente militare suplimentare la sud-vest de oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *