Skip to content
Externe

FOTO O fetiţă cu sindrom Down din Macedonia de Nord, dusă la şcoală de preşedintele ţării, într-un gest de susţinere după ce părinţii colegilor n-au vrut-o în clasă

Facebook / Stevo Pendarovski

O fetiţă de 11 ani din Macedonia de Nord, care suferă de sindromul Down, a fost dusă la şcoală de preşedintele ţării.  Gestul a fost făcut după ce părinţii colegilor fetei au refuzat să-şi mai lase copiii în aceeaşi clasă cu aceasta.

Preşedintele Stevo Pendarovski a dus-o pe micuţa Embla la şcoala din Gostivar, unde săptămâna trecută a rămas singură în clasă, din cauza boicotului părinţilor colegilor ei. Aceştia au informat, într-o petiţie, că nu vor lăsa copiii să meargă la şcoală din cauza „agresivităţii elevei Embla”, care are sindrom Down, potrivit adevarul.

Stevo Pendarovski a spus că sunt inacceptabile comportamentele celor care pun în pericol drepturile copiilor, în special când vine vorba de cei cu o dezvoltare atipică. „Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile lor, ci şi să se simtă egali şi bineveniţi în lumea care le aparţine în mod natural, băncile şi curtea şcolii”, a spus preşedintele Pendarovski, după vizita la Gostivar, un oraş la 70 km vest de capitala Skopje.

Facebook / Stevo Pendarovski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *