Skip to content
Olt Știri locale

FOTO Olt: Paradă nemaivăzută într-o comună din județ, cu ATV-uri, cai, căruţe și un tun făcut din cazanul de țuică

Captura video

Paradă inedită, de 1 Decembrie, într-o localitate din judeţul Olt. Sătenii din Optași au improvizat un tun din ţeava unui cazan de ţuică, l-au pus pe o dubiţă pe care au vopsit-o în verde şi au defilat prin comună. În spate au stat călăreţii și căruţele, iar în faţă ATV-urile. Localnicii şi-au făcut cruce. Unii au aplaudat. Nu au mai văzut aşa ceva niciodată, potrivit gandul.

La intrarea în comună s-a dat startul. În faţă au mers în coloană câteva ATV-uri. În spate, tunul improvizat, călăreţii şi căruţele. Au defilat în întreaga comună. Oamenii au iesit din curţi şi au aplaudat.

Visul primarului, să „copieze” parada din Capitală

A fost visul primarului, care spune ca a vrut să copieze parada din Capitală.

„Am tot văzut pe la Bucureşti cum sunt paradele astea şi am zis ia să fac şi eu aici, ce, numai la Capitală se poate aşa ceva? Nu am eu elicopter şi altă tehnică militară, dar am improvizat ceva şi uite ce a ieşit”, spune Marin Scurtu, primarul din Optaşi Măgura.

Cel mai spectaculos moment a fost când au trecut prin… Paris, pe la turnul Eiffel, tot din comună. Iar, la anul, primarul promite că nu se lasă. Vrea să continue tradiţia.

La intrarea în comună tronează un monument care are în vârf cifra 8 înconjurată de opt ași. Iar într-un sat al comunei a fost montată o replică a celebrului turn Eiffel.

Edilul are și explicații: comuna se numește Optași, iar satul Paris. Puţine comune îşi permit un asemenea lux. Cărţile de joc de la intrarea în Optaşi şi Turnul Eiffel din fier forjat au costat 55.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *