Skip to content
București

FOTO Parcare de 500 de locuri, gratuită momentan, deschisă de Primăria Capitalei în Pantelimon

primarie

Primăria Capitalei a deschis, miercuri dimineață, parcarea cu 500 de locuri de la Pantelimon, în sectorul 2 din București. Este prima parcare pentru navetiști de tip park&ride pe care o construiește Primăria și a doua din capitală după cea de la Străulești (investiția Metrorex).

Deocamdată, parcarea este gratuită, tarifele de parcare urmând să fie stabilite în Consiliul General. Primele lucrări pentru parcarea de la Pantelimon, dar cu varianta parking subteran, au început în urmă cu 10 ani, au fost oprite și reluate în 2019 cu soluția tehnică de parcare supraterană, scrie economedia.ro.

No photo description available.

Parcarea pentru navetiști face parte din proiectul unui nod intermodal de transport, la parter fiind bucla de întoarcere a tramvaielor liniei 55, parțial reabilitată, a transmis Primarul General Nicușor Dan: „Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon! Șoferii care intră în București prin partea de est a orașului pot parca aici autoturismele personale și își pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. Intrarea și ieșirea se fac prin Șoseaua Pantelimon. Parcarea are 500 de locuri și funcționează non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele și administratorul parcării. Parcarea face parte din Nodul Intermodal Park&Ride Cora Pantelimon, iar terminalul permite accesul rapid la liniile urbane și metropolitane de transport în comun.”

May be an image of road

O parcare supraterană pentru navetiști se construiește și în sectorul 4 pe șoseaua Berceni, aproape de Centura Capitalei, lângă viitoarea stație de metrou Turdor Arghezi de pe M2.

1 comentariu la “FOTO Parcare de 500 de locuri, gratuită momentan, deschisă de Primăria Capitalei în Pantelimon

  1. Cea din sectorul 4 va ajuta mult mai buna pentru navetisti, deoarece este fix langa centura si majoritatea vineau pana la statia de metrou Berceni. Se faceau cozi infernale pana acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *