Skip to content
Societate

FOTO Peste 40 de refugiaţi din Buzău, trimişi cu microbuzele în Gara Braşov pentru a prinde trenul spre Budapesta

photo.unian.info

Un număr de 43 de cetăţeni care au venit pe 8 martie la Buzău din Ucraina au plecat în noaptea de joi spre vineri spre Gara Braşov. Acum, în centrele de cazare din judeţ, sunt încă 124 de cetăţeni din grupul sosit în judeţ în data de 8 martie, potrivit adevarul.

De aici, cetăţenii ucraineni s-au îmbarcat în trenul internaţional Braşov-Budapesta, pentru a-şi continua călătoria spre destinaţii din vestul Europei.    Întreaga acţiune s-a realizat fără incidente. Transportul a fost posibil în urma demersurilor realizate de Instituţia Prefectului.

”Toate instituţiile pe care le-am implicat – Primăria Buzău, Jandarmeria, ISU, Serviciul de Ambulanţă, IPJ Buzău, D.G.A.S.P.C., Crucea Roşie, toţi au reacţionat exemplar. Mulţumim Consiliului Judeţean, domnului preşedinte Neagu, pentru faptul că în mod rapid ne-a pus la dispoziţie platforma de pe care să putem gestiona cazarea refugiaţilor.  În numele Instituţiei Prefectului le mulţumesc şi mulţumesc Buzăului pentru reacţia avută,  în acest prim episod al refugiaţilor din Ucraina,  pe care, prin implicarea tuturor factorilor, am reuşit să-i tratăm cu omenie”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

În acest moment, în centrele de cazare din Buzău mai sunt, din grupul sosit în judeţ în data de 8 martie, conform raportărilor realizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 124 de cetăţeni străini.

Unii dintre aceştia şi-au manifestat intenţia de a pleca pe cont propriu, având achiziţionate bilete de avion sau autocar, pentru diverse destinaţii.    Instituţia Prefectului va continua demersurile în sprijinul refugiaţilor, dar şi acţiunile de identificare a celor mai bune soluţii în cazul unui nou val de persoane care vor ajunge la Buzău de pe teritoriul Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *