Skip to content
Politică

FOTO – Ponta şi Iohannis, unul lângă altul la dezbaterea din 2009. Pe cine considera atunci Mircea Geoană „garantul ieşirii României din criză”

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au stat aproape unul lângă altul, la singura confruntare televizată din turul doi de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Atunci, fostul candidat la prezidentiale, Mircea Geoană, îl prezenta pe Klaus Iohannis ca pe „garantul ieşirii României din criză”. Declaraţia a fost făcută în cadrul singurei dezbateri care a avut loc între Mircea Geoană şi Traian Băsescu, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, la Parlament.

„Vom instala un Guvern cu o majoritate care va avea ca ax central lupta împotriva crizei. Vom discuta eliminarea impozitului forfetar în prima zi a guvernului Iohannis”, declara în 2009 cel care era atunci prezidenţiabilul PSD, potrivit unei înregistrări publicate vineri de Știrile Pro TV.

Klaus Iohannis era cel desemnat pentru postul de premier în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat alegerile.

„Principala obligaţie a viitoarei guvernări, şi am să fiu alături de această guvernare, cu tot ceea ce pot, cu toate relaţiile, este o luptă energică pentru salvarea locurilor de muncă”, mai spunea în urmă cu 5 ani Mircea Geoană.

Tot în cadrul acelei dezbateri, Mircea Geoană declara că este un privilegiu să-l aibă în echipă pe Klaus Iohannis.

În 2009, Victor Ponta era purtătorul de cuvânt al campaniei lui Mircea Geoană.

ponta iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *