Skip to content
Politică

FOTO Primarul USR al Bacăului, fără mască în biserică. Oamenii sunt revoltați: Copiii noștri îndură masca 6-8 ore la școală!

Facebook/Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Lucian Viziteu, primarul USR al orașului Bacău, a participat marți, 4 decembrie, la o liturghie ținută la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman, județul Neamț. Un eveniment ce a avut loc pentru a marca împlinirea a 7 ani de la instalarea Înalt Preasfințitului Ioachim ca Arhiepiscop al Romanului și Bacăului.

Cu toate că masca de protecție este obligatorie în lăcașurile de cult pentru credincioși, nimeni dintre preoții și oficialii prezenți nu a purtat mască de protecție, potrivit libertatea.

„Am dat-o jos doar pentru poză”, le-a spus oamenilor care l-au „certat” pe Facebook, acolo unde a postat mai multe fotografii de la slujbă, pentru că nu a respectat măsurile și regulile de protecție în interiorul bisericii. Cetățenii însă s-au arătat revoltați de gestul său: „Copiii noștri îndură masca 6-8 ore la școală!”

De la regula purtării măștii de protecție sunt exceptați doar preoții care oficiază slujba. Iar băcăuanii au reacționat, revoltați. „Cu tot respectul pentru biserică și pentru preoți, dar domnule primar, unde vă este masca? Copiii noștri se sufocă în școli câte 6-8 ore!!! Care mai este logica și unde mai este normalitatea?!”, a scris cineva într-un comentariu la postarea lui Viziteu. „Poliția sper să își facă datoria”, a comentat altcineva. „Toată gloata de bărboși în frunte cu Ioachim Hoțomanul (se referă la Arhiepiscopul Ioachim, n.r.), fără mască, desigur. Copiii mei și ai tăi, dom’le primar, cu mască la școală!!! Dubla măsură, doar noi respectăm legea, mafioții fac ce vor!”, a mai spus un cetățean.

Primarul din Bacău nu a vrut amenzi pentru cei care nu purtau mască

Primarul din Bacău nu a dat vina pe o scăpare, ci a spus că și-a dat masca de protecție jos doar pentru a face o poză cu arhiepiscopul. „În momentul pozei am dat masca jos, în rest, am folosit-o așa cum fac tot timpul, conform legii”, le-a răspuns el oamenilor care i-au comentat la postarea de pe Facebook. „Încă de la începutul pandemiei am susținut respectarea tuturor reglementărilor și restricțiilor. La evenimentul religios de la Roman, am purtat masca pe toată durata slujbei. În momentul pozei, după finalizarea evenimentului, am dat-o jos doar pentru această fotografie”, a declarat Lucian Viziteu pentru Libertatea.

Articolul integral AICI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *