Skip to content
Societate

FOTO Primele imagini cu Sorin Oprescu în fața procurorilor din Grecia. Fostul primar rămâne în arest timp de 40 de zile

Sorin Oprescu/ Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia și este acum în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena. Antena 3 a obținut primele imagini cu Sorin Oprescu în fața procurorilor din Atena.

Sorin Oprescu/ Sursa foto: Antena 3
Sorin Oprescu/ Sursa foto: Antena 3

Procurorul în fața căruia a fost prezentat astăzi a decis ca pe parcursul următoarelor 40 de zile, cât un complet de judecată va analiza dosarul lui Sorin Oprescu, să rămână în arest.

Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, a fost reținut marți în Atena

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat, vinerea trecută, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor. De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp şi teren în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu. Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, polițiștii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Acesta ar fi ieșit din țară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *