Skip to content
Economie

FOTO Primul tramvai Astra pentru București pleacă pe 30 mai din fabrica de la Arad

economica.net

Primul tramvai Imperio din comanda de 100 de bucăți de la Astra Vagoane Călători va pleca din fabrică spre Capitală în data de 30 mai, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții producătorului.

„Pleacă din fabrică pe 30 mai. Fiind un transport agabaritic, nu știm exact când ajunge, dar îi vom anunța la timp”, au răspuns reprezentanții Astra Vagoane Călători la solicitarea ECONOMICA.NET.

Rămâne de văzut când va sosi în Capitală, dar mai ales când va fi introdus în circulație.

Luni, primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat din nou, că luna viitoare, în iunie, va ajunge primul tramvai de 36 de metri făcut de Astra Arad și care va circula pe linia 41. Iar din iulie, în fiecare lună vor ajunge în Capitală câte patru noi tramvaie. Pentru prima linie, traseul 41, e nevoie de modernizarea rapidă a 14 peroane care sunt prea scurte pentru tramvaiele fabricate la Arad.

Edilul – șef a mai spus că în şedinţa din 2 iunie a Consiliului General al Capitalei urmează să fie aprobate documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru 14 peroane de câte 40 de metri. Acestea vor fi realizate de către Trustul de Clădiri Metropolitane pe linia 41, unde vor circula tramvaiele livrate de Astra Arad. Şapte peroane similare urmează să fie amenajate şi pe alte linii de tramvai.

Așadar, rămâne de văzut când va fi rezolvată și problema lungimii peroanelor, semnalată de ECONOMICA.NET încă de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *