Skip to content
Politică

FOTO Problema locurilor de muncă din România, subiect de dezbatere la Bruxelles. Soluția propusă de Siegfried Mureșan

Marți, 5 mai, la Bruxelles, a avut loc conferința de lansare a studiului „It’s Our Job: Reforming Europe’s Labour Markets”, realizat de eurodeputatul Siegfried Mureșan și de economistul Eoin Drea.

În cadrul conferinței, purtătorul de cuvânt al PPE a susținut că una dintre soluțiile pe care le va propune pentru problema locurilor de munca este adoptarea unui program de formare profesională de tip Erasmus, unde tinerii pot apela la stagii de pregătire din alte țări, dar și din alte regiuni din țară.

„Sunt tari in care e nevoie de mobilitate si intre regiunile aceleiasi tari. Unele societati conservative permit tinerilor sa studieze sa munceasca si sa locuiasca in acelasi loc. Dar daca pierd un loc de munca pe un santier naval in Romania cum pot gasi un altul in Finlanda? E nevoie de informatii. Voi propune Guvernului Romaniei ca pornind de la Erasmus Program un tanar sa faca stagiu de pregatire in alt stat membru, dar si in alta parte a propriei tari. In acest fel, tanarul nu mai e nevoit sa plece din tara. Trebuie sa schimbam cele mai bune practici”, a declarat Siegfried Muresan, in cadrul conferintei.

Totodată, acesta a susținut că e nevoie de investitii in pregatire pentru a prospera din punct de vedere economic, iar o parte a solutiei este educatia vocationala.

„Ca angajati, nu facem mai multi bani din cauza educatiei. Daca vrei mai multi bani, trebuie sa inveti mai mult. Prea des dam vina pe salariile scazute ale profesorilor. Investitiile in pregatire sunt parte a problemei. Educatia vocationala este parte a solutiei. Universitatile sunt deschise, guvernele trebuie sa creeze cadru pentru antreprenori.”, a declarat Siegfried Mureșan.

sf_2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *