Skip to content
Societate

FOTO Sectorul 1 înoată în gunoaie, iar Sectorul 5 trece la alt nivel: Modulele de colectare selectivă și penalizări pentru cei care aruncă ilegal deșeuri

Facebook/ Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 din București a început vineri operațiunea privind montarea modulelor de colectare selectivă. În total, vor fi 16 puncte de reciclare. Asta spre deosebire de Sectorul 1 unde scandalul dintre Rompres și Primărie i-a lăsat pe cetățeni sufocați de gunoaie și au transformat zona într-un focar de infecție.

Primăria Sectorului 5, prin societatea Salubrizare, a început să monteze modulele de colectare selectivă. În total, vor fi 16 puncte de reciclare în sector, două dintre acestea fiind deja amplasate în zona Eroilor și pe platoul Academiei Militare.

În fiecare punct va exista un container pentru plastic și metal, un container pentru hârtie și carton și un container pentru sticlă.

Primăria Sectorului 5 își dorește ca prin acest demers să încurajeze cetățenii din sector să recicleze. De asemenea, autoritățile cer ajutorul cetățenilor pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoi pe domeniul public.

„Modulele de colectare selectivă pe care le vom amplasa în sector sunt un bun prilej pentru a încuraja cetățenii să recicleze. Știu că încă sunt persoane care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public, știu că încă sunt persoane care aruncă gunoaie pe jos, dar îmi doresc ca ușor, ușor să ne obișnuim să fim mai civilizați. De aceea, le cer locuitorilor din sector să semnaleze Poliției Locale dacă văd persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *