Skip to content
Politică

FOTO Securiștii vechi și noi. Liderul USR a descoperit ”sistemul cu epoleți” al lui Iohannis. Silviu Mănăstire: Familia lui Drulă chiar a stat la masă cu Securitatea

psnews.ro

Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire susține că familia fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, în prezent președinte interimar al USR „chiar a stat la masă cu Securitatea aia adevărată, nasoală, a lui Nea Nicu”.

Jurnalistul publică și o serie de informații în acest sens.

„Văd că Drulă a descoperit, chipurile, sistemul cu epoleți al lui Iohannis, Ciucă și Hellvig. E exact genul de poveste cu “funia în casa spânzuratului”. Familia lui Drulă chiar a stat la masă cu Securitatea aia adevărată, nasoală, a lui Nea Nicu. Tatăl lui Cătălin Drulă a lucrat în anii ‘70-80 la Întreprinderea de Calculatoare Electronice FELIX – platforma Pipera. Era fabrica înființată de Ceaușescu cu ajutorul Securității (Direcția de Informații Externe) care fura tehnologie de calcul de prin lume, inclusiv din SUA. Calculatoarele erau vândute prin firma de comerț a Securității, numită Terra. Este logic de presupus că directorii întreprinderii Felix aveau legătura directă cu Securitatea sau erau taman ofițeri de informații sub acoperire.

După ‘89, Drulă -Tatăl si Traian Mihu, directorul general al fabricii Felix, sunt angajați pe post de directori executivi/ administratori de către generalul de Securitate (general DIE) Teodor Iles, cel care a privatizat o parte din fosta întreprindere Felix. În acea perioada generalul Iles și noua firma Felix Telecom încasa zeci de milioane de dolari de la Armata și “noile servicii democratice” ale regimului Iliescu. Tot atunci In anii ‘90 tânărului Catalin Drula i se plăteau studiile in străinătate.

Într-o discuție informală, Drulă se jură că familia sa nu are nicio legătura cu Securitatea. Eu îl cred. Dar oare ce ascund dosarele DIE din arhivele CNSAS?
PS: În prima poza încercuit se vede Drulă- Senior, cealaltă îl arată pe Iliescu alături de Mihu, fostul director ceaușist/ securist al întreprinderii Felix, ultimul este generalul DIE Teodor Iles, zis “Averescu”, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire.

Cătălin Drulă a ajuns președinte interimar al USR după ce Dacian Cioloș și-a dat demisia din funcție, pentru că nu i s-a aprobat proiectul de reforme. Gheorghe Drulă, tatăl său, a fost numărul doi în compania Felix Telekom, companie care era controlată de Teodor Ilieş, general în rezervă al SIE.

„Firma Felix Telekom controlată de generalul SIE în rezervă Teodor Ilieş a fost înfiinţată în 1 aprilie 1992. Printre membrii fondatori s-a numărat Bancorex — 20%, Felix Computers — 20%, Teleconstrucţia SA— 20%, Telrad Telecommunication & Electronic Industries din Israel — 20% şi Terra SA — 20%”, conform flux24.ro.

Interesant este faptul că Terra SA (Fosta ICE TERRA SA, înființată în 1969) era tocmai firma prin care Securitatea făcea tranzacții internaționale de armament. Cătălin Drulă era consilier al premierului Cioloș când firma Felix Telekom la care tatăl său Gheorghe Drulă era numărul 2 urmărea să primească o licitație de la CNADNR.

DETALII AICI: Imperiul Securității din spatele useristului Cătălin Drulă

2 comentarii la “FOTO Securiștii vechi și noi. Liderul USR a descoperit ”sistemul cu epoleți” al lui Iohannis. Silviu Mănăstire: Familia lui Drulă chiar a stat la masă cu Securitatea

  1. @ Dacă sunteți de părere că domnul Iohannis și CSAT ascund dovezi ale colaborărilor cu fosta securitate nepublicând arhivele fostei securități , constituite din bani publici, astfel încât să permită accesul tuturor celor interesați la informațiile din dosarele fostei securități, ?

  2. Şi faptul că cineva a lucrat la FCE este o dovadă a colaborării cu securitatea ? N-am auzit o prostie mai mare ca asta. În platforma industrială Pipera erau cel puţin 5-6 întreprinderi cu înaltă tehnologie pentru acele timpuri şi toţi salariaţii erau oameni normali. Am făcut practică în studenţie cam pe la toate, plecând de la FEA şi până la Cinescoape. Numai la CONTROL DATA nu am fost oficial, dar tot am intrat de curiozitate. Repartizarea producţiei FCE se făcea prin CSP, tot ce aveai de făcut era să prinzi în lista de investiţii a anului următor tehnica de calcul necesară şi acea listă să fie aprobată de BRD, nu era nicio mare scofală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *