Skip to content
Republica Moldova

FOTO Serviciile separatiste transnistrene, implicate într-o schemă de ieșire ilegală a bărbaților apți de luptă din Ucraina

deschide.md

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat o nouă schemă de ieșire ilegală din țară a bărbaților apți de serviciul militar, în care ar fi fost implicați reprezentanți ai așa ziselor servicii speciale ale separatiștilor transnistreni.

Potrivit canalului de Telegram Odessa INFO, SBU a reținut mai multe persoane implicate în schemă. În schimbul a 3000 de dolari, bărbații ucraineni de vârsta mobilizării militare erau ajutați să treacă frontiera în regiunea transnistreană, după care ajungeau în R. Moldova sau în țări ale Uniunii Europene.

Așa zisele servicii speciale din Transnistria falsificau documentele ca acestea să indice că bărbații au intrat în regiunea separatistă înainte de interdicția impusă de Kiev.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut mai multe persoane implicate în această schemă. O anchetă în acest caz este în plină desfășurare, informează deschide.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *