Skip to content
Externe

FOTO Serviciul Vamal, precizări esențiale/ Coadă kilometrică la ieșire din regiunea separatistă transnistreană

realitatea.md

UPDATE 13:00

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a emis o notă informativă prin care vine cu precizări referitor la situația în posturile vamale interne de control (PVIC), controlate de către autoritățile Republicii Moldova.

Astfel, conform informațiilor, la 9 posturi vamale interne de control nu a fost și nu este înregistrat flux de mijloace de transport.

„Astăzi, 26 aprilie curent, în posturile vamale interne de control: 2210: Sănătăuca pod (PVIC), 2220: Rezina pod (PVIC), 2230: Molovata (PVIC), 2240: Criuleni 14, 18 (PVIC), 2250: Vadul lui Voda (PVIC), 2260: Gura Bâcului (PVIC), 2270: Hîrbovăț (PVIC), 2280: Hagimus (PVIC) și 2290: Răscăieți (PVIC), nu a fost și nu este înregistrat flux de mijloace de transport”, se arată în nota informarivă a Serviciului Vamal.

Responsabilii spun că, suplimentar, situația reală din posturile vamale interne de control poate fi vizualizată în imaginile foto anexate.

——————–

Cozi de mașini la ieșire din regiunea transnistreană din Republica Moldova au fost înregistrate, marți, la toate punctele de pe tronsonul liniei administrative. Imaginile provin din localitățile Bender, Căușeni și Rîbnița.

De menționat că așa-numitul liderul separatist, Vadim Krasnoselskii, a semnat un ordin privind simplificarea procedurii de traversare a liniei administrative pe perioada sărbătorilor pascale! Potrivit pretinselor autoritățile de la Tiraspol procedura simplificată urma să fie valabilă în perioada 22 aprilie – 4 mai.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat marți, 26 aprilie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, după exploziile din Transnistria. Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție.

În contextul evoluțiilor situației de securitate în regiunea transnistreană, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra „opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare”, potrivit realitatea.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *