Skip to content
Justitie

FOTO Sorin Oprescu rămâne fără vilele din Primăverii și Ciolpani, în valoare de 1,5 milioane de euro: Judecătorii au decis și confiscarea unui teren din Predeal

Inquam Photos / Octav Ganea

În urma condamnării pronunțate vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul șpăgii din portbagaj, Sorin Oprescu rămâne și fără două imobile despre care se crede că și le-ar fi însușit tot prin mijloace nelegale.

Una dintre vile se află în Cartierul Primăverii, și, potrivit procurorilor, ar fi fost cumpărată de Oprescu prin intermediul iubitei sale, medicul Adriana Elena Nica. Se pare că banii ar fi provenit din mita pe care fostul primar o primea de la diverși oameni de afaceri. Casa este evaluată la peste un milion de euro, potrivit ziare.com.

Cel de-al doilea imobil pe care Sorin Oprescu îl va ceda statului este cu etaj, are aproape 500 mp și se află în comuna ilfoveană Ciolpani.

„În temeiul art.112/1, alin.1, alin.2 şi alin.3, Cod penal, ia măsura de siguranță a confiscării extinse a imobilului situat în municipiul Bucure?ti, Str. Herăstrău, nr.42, Sectorul I, cumpărat de inculpatul Oprescu Sorin-Mircea prin interpusul persoană interesată Nica Adriana-Elena.

Înlătură dispoziţia privind luarea, în temeiul art.112/1, Cod de procedură penală, a măsurii de siguranţă a confiscării extinse de la inculpat a sumei de 695.871 lei.

În temeiul art.404, alin.4, lit.c, Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător asupra imobilului din municipiul Bucureşti, Str. Herăstrău, nr.42, Sectorul I, luată prin Ordonanţa din data de 26.X.2015 a procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul nr.181/P/2015 (filele 234-252, volumul XI, dosar de urmărire penală), precum şi asupra sumelor totale de 102.400 lei şi de 9.500 euro, ridicate de la inculpatul Oprescu Sorin-Mircea, în vederea executării măsurilor de siguranţă ale confiscării extinse.

În temeiul art.404, alin.4, lit.c, Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător asupra imobilului situat pe Str. Covrigarului, nr.1, sat Ciolpani, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov, compus din casă, în suprafaţă de 526 m.p., şi teren, în suprafaţă de 895 m.p., aparţinând inculpatului Oprescu Sorin-Mircea, luată prin Ordonanţa din data de 16.XI.2015 a procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul nr.181/P/2015 (filele 283-287, volumul IX, dosar de urmărire penală), până la concuren?a sumelor de 472.228,61 lei, la care se adaugă suma de 50.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

În temeiul art.404, alin.4, lit.c, Cod procedură penală, ridică măsura sechestrului asigurător asupra cotei indivize de 5/6 din imobilul situat în municipiul Bucureşti, Str. Popa Savu, nr.42 (fost B-dul Aviatorilor, nr.43), parter, Sector I, luată prin Ordonanţa din data de 26.X.2015 a procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul nr.181/P/2015 (filele 257-276, volumul XI, dosar de urmărire penală”, se arată în minuta data de instanță.

Și terenurile deținute de Sorin Oprescu vor fi confiscate, a decis Instanța.

În ultima declarație de avere, în afară de terenurile aferente construcțiilor pe care le deține, Oprescu a menționat un singur teren de 500 mp, la Predeal.

Judecătorii au decis să-i confiște și sumele de 102.400 lei și 9.500 de euro, bani găsiți asupra lui când a fost ridicat de poliție.

„Se ia măsura de siguranță a confiscării extinse de la inculpatul Oprescu Sorin-Mircea a sumelor de 102.400 lei şi de 9.500 euro, ridicate în baza procesului-verbal de percheziţie imobiliară din data de 6.IX.2015, întocmit de procuror, în Dosarul de urmărire penală.

Menţine măsura sechestrului asigurător asupra imobilului situat pe Str. Covrigarului, nr.1, sat Ciolpani, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov, compus din casă, în suprafaţă de 526 m.p., şi teren, în suprafaţă de 895 m.p., aparţinând inculpatului Oprescu Sorin-Mircea, ” scrie în minută.

Acestuia i se vor restitui cei 25.000 de euro care au fost găsiți în casă.

Sorin Oprescu (70 de ani) a primit vineri, 13 mai, verdictul final în dosarul de corupție în care este judecat.

Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare.

Polițiștii nu l-au găsit acasă vineri, 13 mai, pe Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului.

Acesta ar fi plecat din țară în urmă cu două săptămâni, la fiul său, care se află în Austria, susțin surse juridice.

Foto: fanatik.ro

7 comentarii la “FOTO Sorin Oprescu rămâne fără vilele din Primăverii și Ciolpani, în valoare de 1,5 milioane de euro: Judecătorii au decis și confiscarea unui teren din Predeal

  1. & Și așa cum mai caracteriza domnul Sorin Oprescu lucrurile, ,,bandele de tâlhari” organizate și după reguli militare , nu își doresc independenți care să le strice „reputația” și „afacerile”, ?

  2. & I le-o fi blocat ăla de la SMURD, că i-au dat să folosească și girofarul și pe mulți dintre medici i-a „scuturat” ? Cum se mai exprima domnul Sorin Oprescu ,, Umblă cu girofarurile, tino, nino. nino, !” , ?

  3. @ Un articol care zice că doctorul Oprescu donează ce scrie ]n articol, ? Plusează careva, ? „Ce dracu, ne jucăm, ?” , ?

  4. @ Vă amintiți totuși că doctorul Oprescu mai făcea și afirmații „depreciative în context”, despre c[lug[rii iezui’i, ? Probabil ni;te tipi nu prea „iertători”, ?

  5. & Vilele le-or fi luat ăștia ai lu’ B[sescu că să le dea la gagicile lui Oprescu, că Oprescu ce să facă cu ele, cu vilele, ? Că și Elena Udrea cu Cocoș, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *