Skip to content
Știri locale Suceava

FOTO Suceava: Imagini după furtuna puternică din judeţ. Vijelia a smuls acoperişurile şi a distrus mai multe maşini

unsplash.com

Codul roșu de vijelii a creat noi necazuri în județul Suceava. La Gura Humorului, acoperișul unui bloc a fost spart de vântul puternic, iar bucăți de azbo-ciment s-au împrăștiat, avariind mai multe mașini parcate în jurul imobilului.

La Rădăuți, în curtea unei gospodării, o creangă a unui copac s-a rupt și a căzut peste un autoturism.

Pompierii militari au defrișat și au îndepărtat creanga.

Din fericire, nici unul dintre cele  două incidente nu s-au soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Județul Suceava s-a aflat sub o avertizare cod roșu de vijelii, now casting.

Vijelia puternică s-a manifestat prin rafale de peste 90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Localitățile din județul Suceava care au fost vizate de furtună: Siret, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Dornești, Bălcăuți, Grămești, Mușenița.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii şi viituri puternice, valabilă până la miezul nopţii în bazinul hidrografic Suceava.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice Suceava – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Putna – amonte confluenţă cu râul Soloneţ, Climăuţi şi Ruda (judeţul Suceava).

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *