Skip to content
Știri locale Timiș

FOTO Timiș: Un nou stadion în România. Cum va arăta „bijuteria” cu 30.000 de locuri

Facebook

Începând cu 2025, un nou stadion ar putea găzdui meciuri de fotbal, în România. Arena ar urma să fie construită la Timișoara, cu o capacitate de 30.000 de locuri.

Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș, a făcut anunțul. Investiția de pe Bega se ridică la 122 de milioane de euro, cu TVA.

„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului”, a notat Nica, pe pagina de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *