FOTO: Topul celor mai ieftine destinații de vacanță din Europa, în 2024

Grecia Santorini
Sursa foto: Unsplash

Atunci când ne facem planurile de vacanță, cei mai mulți dintre noi luăm în considerare, mai întâi, destinațiile accesibile de vacanță, mai ales dacă avem un buget mai restrâns. Vestea bună este că Europa nu duce lipsă de destinații ieftine de vacanță în 2024, dar totuși ofertante din punct de vedere turistic.

Experții de la platforma „Which?” au analizat pentru timeout.com peste 4.500 de pachete vacanță de pe bătrânul continent, disponibile pentru această vară și au realizat o listă cu cele mai ieftine zece destinații de vacanță din Europa pentru anul 2024.

Primul loc este ocupat de Kalymnos, o insulă Dodecaneză mai puțin cunoscută din Grecia, cunoscută pentru golfurile sale retrase și apele albastre și curate. Cea mai ieftină vacanță a fost de 847 de euro de persoană, dar media în această destinație de vacanță este de 987,50 de euro.

Lefkada este încă una dintre alegerile turiștilor români, fiind o insulă cu circa 22 de plaje cu nisip fin, având o multitudine de taverne și oferind priveliști spectaculoase în satele din munți. În medie, o vacanță aici costă aproximativ 1.090 de euro.

Costa Brava este o regiune de coasta în nord-estul Cataloniei, aflată la o ora de Barcelona și este considerată una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Spania. Climă caldă și plajele extrem de frumoase au făcut din Costa Brava destinația perfectă în care să mergi atât vara, dar și toamna.

Cele mai vizitate localități sunt Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella de Palafrugell, Llafranc, Sa Riera, Cadaques sau l’Estartit. Costa Brava este o destinație potrivită atât pentru familii cu copii, cât și pentru cei cu spirit de aventură.

Costul unei vacanțe în Costa Brava: 1.110 de euro

Riviera venețiană este regiunea din Italia care întinde între orașele Trieste și Veneția, în nordul mării Adriatice, fiind sinonimă cu vacanțele. De-a lungul nisipurilor pline de șezlonguri ale Rivierei Venețiane, veți găsi cafenele primitoare și locuri de unde poți savura liniștit înghețată. Riviera venețiană este o destinație perfectă pentru familiile cu copii, însă nu se lasă mai prejos nici când vine vorba de oferit aventuri pentru tinerii care caută distracție.

Costul unei vacanțe în Riviera venețiană: 1.125 euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: