Skip to content
Magazin

FOTO Un cercetător, fan al cântăreţei Taylor Swift, a dat numele artistei unei specii de centipede

Numele cântăreţei americane Taylor Swift a fost atribuit de un cercetător, fan al artistei, unei specii de centipede recent descoperită.

Doctorul Derek Hennen, de la Institutul Politehnic şi Universitatea din Virginia, a coordonat acest studiu ale cărui rezultate au fost publicate în weekend în ZooKeys.

Cercetătorul şi echipa sa au căutat noi specii de Nannaria, un gen de centipede. De-a lungul anilor, ei s-au dedicat acestei cercetări în vestul Statelor Unite.

După 17 state parcurse şi mai mult de 1.800 de specii găsite, ei au identificat alte 17 noi specii.

Potrivit site-ului Science News, doctorul Derek Hennen a decis să numească una în semn de omagiu pentru soţia sa, Nannaria marianae, şi o alta după interpreta albumului „Willow”: Nannaria swiftae.

„Nannaria swiftae a fost găsită doar în Tennessee”, se arată în studiu. Nu întâmplător, cariera lui Taylor Swift a început în acest stat.

„(Acest nume a fost dat) în onoarea artistei Taylor Swift, a talentului ei de compozitoare şi interpretă, şi pentru a-i mulţumi pentru muzica ei care l-a încântat pe directorul acestui studiu”, adaugă autorii.

Derek Hennen detaliază aceste descoperiri pe Twitter şi a menţionat-o pe cântăreaţă în legenda unei fotografii cu centipedul care îi poartă acum numele. „Sunt un mare fan al muzicii sale, aşa că am vrut să-mi arăt aprecierea denumind această nouă specie din Tennessee după ea”. Artista nu a reacţionat încă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *